Oztekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Satanlar haklı sanırım hocam Alanlar da bilerek alıyor, yani alan memnun (çünkü bi şey olacağını bilerek alıyor), satan memnun (çünkü 1 ay garanti verip üstünden sorumluluğu atıyor.)

Forumda ki ticaret olayını çözmeye başladım artık, burada etik olmayan bir sürü olay dönüyor ama herkes kılıfına uydurarak devam ediyor.

Yoksa Ömür boyu diye eşşek kadar yazıp, sonra garanti 1 ay diyip, birisi bişey diyince de git ana siteden şu kadar para verip alda göreyim demek kadar beni sinir eden başka bişey olamaz.

Madem orada o lisans çok pahalı, sen nasıl satıyorsun kardeşim, nasıl yani bunu açıkla konunda da göreyim. İmkansız olan bişeyi sen nasıl o fiyata satabiliyorsun ki?

Bence hesaplar çalıntı kredi kartıyla alınıyor, başka açıklaması varsa açıklamasını yapabilirsiniz. Bu arada ben wordpress temaları kastetmiyorum Onları satmak zaten forumda yasakmış, geçen öğrendim.
Nasıl themeforest tema satanlar için extended lisans isteniyorsa aynısının forumda lisans satanlar içinde istenmesi gerekli bence.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Extended lisans sahibiyseniz 1 sene sorun yaşamayacağınızın garantisini kim veriyor?

Bir sorun yaşadığınızda Türk Mahkemelerinin ulaşamayacağı bir yerde olan firmadan zararınızı nasıl tazmin edebilirsiniz?

Yani müşterileriniz sizden yasal olarak hesap sorabilirken siz tedarikçi firmanızdan yasal olarak hesap sotamayacak haldeyseniz siz de müşterilerinize kısıtlı garanti verirsiniz.

Bir ürün ya da hizmetin maliyet kalemlerinden biri de garanti süresidir. Garanti isteyen bedelini öder. 100 dolarlık yazılımı 200 liraya alıp sonra 12 ay da garanti bekleyemez kimse.

constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100 dolarlık bir ürünü 100 TL'ye alıp garanti beklemek çok saçma olur.
Ömür boyu dediği lisans ihtimal dahilinde ömür boyu kullanılabilir. Ama garantisini veremezsiniz. Firma herhangi bir sebepten ötürü hesabı askıya alabilir.
Ortak kullanım lisanslar da farklı pc ve lokasyonlardan girildiği için patlama riski diğer lisanslara göre yüksektir.
Veya kullanıcı vpn kullanır, sürekli giriş çıkış yapar, farklı cihazlardan giriş yapar, diğer tüm kullanıcıları da etkiler. Hesap patlarsa başka bir hesaba geçilmek zorunda kalınır.

Konunun etik tarafına gelecek olursak, firmalar bu duruma müsaade ediyor.
Misal Wp Rocket yenilemeseniz dahi güncelleme vermeye devam eder. Tüm güncellemeleri alırsınız. Sadece destek alamazsınız.
Yada Microsoft istese nette tüm Windows lisans satışlarını durdurabilir. Ancak el altından satış yapılabilir. Ama müsaade ediyor.
Çözüm basit hocam; garanti veremiyorsan demekki asıl lisans sahibi sen değilsin.
O zaman satma.