enesadem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamamen farklı sektörden youtube kanalıma video yüklüyorum. Çok farklı kombinasyonlar denedim. Günde 20 yükleme yapmayı dahi denedim ve shorts için en faydalı yükleme biçiminin günde 2 adet olduğunu tespit ettim. Şuan günde 5 adet yükleme yapıyorum ama zaten belli bir kitlem oluştu.
Örneğin 18:30 - 20:30 - 21:30 - 22:00 - 23:00 bu saatlerde yükleme yapıyorsunuz ama Youtube büyük ihtimal 18:30 ve 23:00 saatlerinde paylaşılanları ön plana çıkaracaktır, aradakileri umursamayacaktır. Birbirine çok yakın paylaşılan shortslarda youtube bazılarını görmezden geliyor. Çok izlenen youtube kanallarını gözlemlerseniz günde 1 adet video yüklediklerini göreceksiniz. Eğer mümkünse saatleri kısarak günde 3-4 adet paylaşım yapmayı test edin.
Bu tavsiyeleri Türkçe eğlence kanalları üzerinde deneyimleri olan birisi olarak yaptığımı da hatırlatıyım ama.
Söylediğiniz konuyu daha evvel araştırdım ve düşündüm yani günlük daha az video atma konusunu. Ancak bunu kanıtlar şekilde bir veri benim kanalımda bulunmuyor. Şöyle ki; dediğiniz gibi saat 18.00 ve 23.00'ı ön plana çıkarıp diğerlerini görmezden gelse ya da farklı bir saat diliminde atılan shortsu, o shortsların izlenmesi diğerlerine oranla yüksek olur ve böyle bir analiz yapabilirim. Yani saat 18.00 de atayım yada 23.00 da atayım kalan boşa gidiyor gibi bir sonuca ulaşamıyorum. çünkü hiç birisi hemen hemen hiç izlenmiyor. Shorts sayısı kısaltmaya gitmeye karar verecek bir veri yok yani malesef elimde.

Ancak öneri için teşekkür ederim. başkaca uygulayacak bir yöntemim kalmazsa söylediğinizi mutlaka deneyeceğim.