Öncelikle merhabalar hobi olarak başladığım blog macerasıyla ilgili sorularım var detaylandırarak soracağım. Çok ciddi bir iş değil ama ufak tefek detaylar çok şeyi değiştirebilir. Madem emek veriyoruz bir karşılığı olsun. Sorularımı ben nasıl yapıyorum örneklendireceğim doğrudur, değildir, doğrusu şudur diye açıklama yapılırsa çok sevinirim.

Tema düzenlemelerinde vakit ayırıp destek olduğu için @Philosoft; hocama teşekkürler.
Video ve Makale içeriklerinden faydalandığım @umutaki; hocama teşekkürler.

Sorularıma Geçiyorum;
1) Konu URL Yapısı Nasıl Olmalıdır? Şu şekilde kullanıyorum iki örnek vereyim.
''Kredi Nasıl Çekilir? Tüm Detaylar 2023'' konu başlığımız olsun ben ''siteadi.com/kredi-nasil-cekilir'' olarak URL'yi kısa tutmaya çalışıyorum.
''Migren Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?'' konu başlığımız olsun ben ''siteadi.com/migren-nedir-belirtileri-tedavi-yontemleri'' olarak URL'yi kısa tutmaya çalışıyorum.
Araştırmalarım Sonucu: Birçok konuda olduğu gibi yine SEO uzmanları burada da görüş ayrılığına düşmüş ve kesin bir yargıya ulaşamadım.

2) Konu Etiket(Tag) Kullanımı Nasıl Olmalıdır? Şu şekilde kullanıyorum iki örnek vereyim.
''En Çok Kullanılan Wordpress Eklentileri'' konu başlığımız olsun, ''Wordpress'' etiket olarak kullanıyorum ve bu etiketin altını doldurabileceksem, yani birden fazla makale yazılabileceksem kullanıyorum.
Araştırmalarım Sonucu: Birçok konuda olduğu gibi yine SEO uzmanları burada da görüş ayrılığına düşmüş olsada etiketin fazla kullanılması Google tarafından tekrarlayan içerik olarak algılanabileceğini öğrendim.
Ek Bilgi: Etiketlere RankMath Pro üzerinden noindex uyguluyorum, indexlenmesi hit açısından olumlu olduğunu ancak uzun vadede spam içerik olarak algılanabileceğini öğrendim.

3) Meta Keyword Kullanmak Zararlı Mıdır?
Araştırmalarım Sonucu: Meta Keyword kullanımı artık SEO açısından önemli olmadığını öğrendim. Birçok konuda olduğu gibi yine SEO uzmanları burada da görüş ayrılığına düşmüş, kullanılmasının zararlı olabileceğini söyleyenler var, aksini iddaa edenler var. Bu konuda da kesin bir yargıya ulaşamadım.

4) HTML Lang Etiketi Kullanmak Doğru Mudur?
Araştırmalarım Sonucu: Birçok konuda olduğu gibi yine SEO uzmanları burada da görüş ayrılığına düşmüş durumda, dil etiketi eklemenin zararlı olabileceği söylenmektedir. Artık pek kullanılmadığı ifade ediliyor.

5) H Etiketlerinin Doğru Kullanımı Nasıl Olmalıdır? Şu şekilde kullanıyorum örnek vereyim.
H1 yalnızca siteadi için kullanırken konu başlıkları H2 olarak konu alt başlıkları ise duruma göre H3-H4-H5 kullanıyorum.
Araştırmalarım Sonucu: Birçok konuda olduğu gibi yine SEO uzmanları burada da görüş ayrılığına düşmüş, H1 yalnızca siteadi olarak kullanılmalı diyenler ile konu başlıkları da H1 olmalıdır diyenler mevcut. Bu konuda da kesin bir yargıya ulaşamadım.

6) RankMath Pro Sorunu ve Geç İndex Sorunu? Bazı yayınların indexlenmesi 15-30 gün sürebiliyor.
Yayınladığım bazı yazılar, RankMath Pro İndex Status bölümüne hiç düşmüyor, bazende düşüyor ancak o kısımda pasif halde bekleyip 15 gün sonra indexleniyor. News kaydı var, Google Index API kullanıyorum. Manuel bile uğraşıyorum. Örneğin tam 1 ay önce yayınladığım bir makale RankMath Pro İndex Status bölümünde hala indexlenmemiş görünüyor. Google Search Console üzerinden de istek gönderiyorum. Önbellek temizlemeyi sürekli yapıyorum.
Araştırmalarım Sonucu: Birçok konuda olduğu gibi yine SEO uzmanları burada da görüş ayrılığına düşecekti ama bu defa düşemediler çünkü bu konu ile alakalı hiçbir şey bulamadım.

Şimdilik sorularım bu kadar, cevap verecek herkese teşekkür ediyorum.