Merhaba, bir kaç ay önce kiralık ev aradığımızı söylemiştim, şimdiki evde süremiz kalmadığından annemle kız kardeşim panikle facebooktan ev bulmuş, emlakçıdaymış, öyle olunca bende güvendim hem evde çalıştığım için hem ara sıra çalıştığım ofise gittiğim için ön görüşmeyi yapmalarında bir sakınca görmedim, gidip anlaşmışlar, bana da gelip başka ev yok 6 ay peşin 7 bin TL dediler 7 bin de emlakçı kkomisyonu dediler, evi başkası kapar diye komisyonu verip tutalım dedik.

Gerçektende 5 dakika durmuyor evler tutuluyor, Kayseri'de bende beraber gittik konuşurken adam bir ara ofisten çıktı ev sahibi almanyada bir kadınmış onunla konuşmaya başladı telefonda, evinizde 2 klozet var kabul etmeyebilirler dedi, kadın da verin parasını yaptırsınlar birini normal tuvalet dedi, öyle olunca bizim kedimiz tuvalete gidiyor 16 yaşında kardeşim istemedi bende zaten klozet istemiyorum deyince adam ben 550-750 bir şey tutar yaptırırım haftasonu dedi.

Öyle deyince annem kredi çekecek pazartesi veririz parayı dedik komisyonu verdik, o komisyonu aldığına dair bir kaıda yazıp bize verdi, ama sözleşmeyi ve anahtarı vermiyorum dedi, bu 2 günde başka ev baktık bulamadık.

Annem de parayı atıp tutalım dedi, o sıra beni işten çağırdılar bir yandan da annem eksik para için kredi yetmeyince 850 dolar parasını bozdurup hepsini benim ibandan adama atmamı söyledi.

Ben paraları bankaya yatırıp kendi hesabıma uğraşana kadar 2-3 saat geçti, bu sıra da onlar beni çağıracak diye beklerken çağırmadı biz sözleşmeyi aldık geliyoruz sen parayı gönder dediler yani annemle kız kardeşimi kandırmış.

Ben ilk gün tahliye taahhütnamesi ve 1 yıllık kira 6 aylık peşin diye imza atmıştım ikinci altı ayıda peşindi ama onu belgede değiştirip 2nci 6 ayı aylık yaptırmışlar yani benim imza attığım sözleşmede oynama yapmış üstüne hem sözleşmede hem taahhütname de kendi imzası da yok adıda yok tcside yok banka bilgiside yok.

Ben parayı gönderdim sonra kardeşim eve gitti klozet değişmemiş altı boş duvardan gideri var, adam siz yaptırın deyince telefonda paraları geri istedik o da vermem mahkemeye verin dedi.

Y*K* almanyada olan kadının adı M*M* karakola gidip güveni kötüye kullanmaktan kardeşim şikayetçi oldu, bizde telefonla arayıp parayı gönderirse şikayetimizden vazgeçeriz deyince siz vazgeçin 1 haftaya parayı göndereceğim dedi, bizde kabul etmedik tabi ki, şimdi onun da ifadesin alacaklar.

Bu arada oturduğumuz ev sahibi arayıp duruyordu açınca durumu anlattık onlarda biz sizi o kadar mı sıkıştırdık keşke ev bulana kadar bekleseydiniz dedi aylık 6 binden çıkarken ödersiniz dedi.

Klozet olayı sözleşmede yazmıyor, hani basit sözleşme uzun uzun konuşup sonra ikna edince sözleşme ve para sakın kanmayın konuşmalar boş heleki ısrarla yazmıyorsa, birde ibana parayı atarken komisyon için ne diyeyim deyince nokta koy dedi sonrada elden itedi zaten şüpheliydi.

Napacağız şimdi eşyalar toplu bekliyoruz. Birde adamda yedek anahtarlar var evi tuttuğumuz halde eve gidip kadının eski eşyaları varmış ufak tefek onları almış.

Ben kendi hesabımdan ibanına yolladım ama henüz olaya dahil olmadım. diğer klozette aynı böyle havada en fazla bin tl dedi ama biz bir firmaya sorduk bin tl falan mümkün değil dedi.

klozet işi bozdu bunu sözleşmeye eklememiş parayıda vermiyor. üstelik ev benim sayılır gider gelir kontrol ederim hasar vs verdiyseniz bakarım diyor,

Klozeti yaptırmazsa olaylar büyüyecek yaptırırsa bile böyle huzursuz kim oturmak ister yok mu bir yolu geri almanın parayı?