TurkMet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende babayım. Şu an çocuğum 7 yaşında ve sözümüzü dinliyor. Ancak eğitim sistemi içine bu hafta girecek. Eğitim sistemi, çevre, çocuğun evrim geçirmesine neden olacak. Bu evrim nasıl olacak göreceğiz.
Sizi anlıyorum. Ancak bir genç için en büyük tecrübe ve olgunlaştırıcı maddi yoksunluk. Ben ağaç yaşken eğilir misali küçük yaşta her istediğini almamaya yaptığı şımarıklıklara kızmaya çalışıyorum. Çevremdekilere bakınca çocuğu misafirliğe geldiği evde eşyalara zarar verirken bile çocuğuna kızmayan bozuk ebeveynler var.

Siz göndermeme imkanı varken çocuğunuzu gaskere gönderip hayatını derbeder etmek yerine iflas ettik deyip yoksul mahalleye taşının yeme içmeyi kısın. Dizi/film misali. Bunu 6 ay yapın.
Çocukta aile sevgisi varsa ilk başta sızlansa da size daha fazla bağlanıp bazı duygu durumları örselencektir.
Bir insanı bir genci eğer iyi aile yapısı varsa maddi yoksunluk gerçekten olgunlaştırır.
İnşallah bu şekilde devam eder sizi dinleyerek.. Aldığı her yaşla birlikte bazı şeyler mutlaka ki değişecektir ama çocuğun karakteri ve sizin ev içindeki tavrınız da yine de ciddi şekilde belirleyici.

Çocukları rahat yaşatmakla şımartmak arasındaki çizgi çok ince ve kantarın topuzu çok kolay kaçabiliyor. Ebeveynlik de çok kolay bir iş değil. Her kafadan farklı ses çıkıyor. Doğru tarafta durmak gerçekten çok zor..

Maddi yokluğun insanları olgunlaştırdığı konusunda da sizinle %100 aynı fikirdeyim ama o söylediğinizi yapmak da pratikte oldukça zor bir iş, üstelik birazcık da travmatik sanki, ha askerlik daha az mı travmatik o da tartılışır elbette.. Gerçekten dengeyi bulmak çok zor