Angelicakaka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkür ederim çok haklısınız. Bu kadarı da fazla. Hayatından hem orada bulunulan süreci hem de üstüne psikolojisini toparlamak için gerekecek zamanı da çaldığı düşünülürse nihai amacımız bu değil elbette. Keşke bu eğitimi ve sorumluluk-disiplin bilincini çocuklarımıza eğitimcilerle birlikte, ele ele ve ortak bir bilinçle verebilsek de bu kadar aşırılıklara gerek olmasa ama maalesef şu an eğitim sisteminin de aldığı hal düşünülünce gençlerin şımarıklığı ve egolarından geçilmiyor. Çocuklarımı daha iyi bir eğitim ve daha donanımlı okullar olması açısından özel okula yolluyorum ama eğitimcilerin öğrenciler ve velileri tarafından oyuncak edilme halleri ve bu sistem hiç hoşuma gitmiyor. Daha hiyerarşik düzene uyumlu, aşırılıktan uzak ama biraz tecrübeye bilgiye ehemmiyet verecek bir sistemi tercih ederdim. Bir gün gelip de askerlik iyi fikir mi acaba diye düşüneceğimi aklıma bile getirmezdim ama günde 20 defa üstünü değiştirme, gerçekten kirliyse değiştir, üstünden çıkan kıyafetini kirliye at, yerlere atma dediğiniz çocuğunuz size; "bu kadar abartmasan mı acaba? Sanki elde mi yıkanıyor? Makine yıkıyor zaten" bilmem ne v.s. v.s. dediği zaman ve hayatın çeşitli alanlarında böyle cevaplar alınca, hayatın anne-baba koruması ve bu naiflik altında geçmeyebileceğini öğrenmeleri için daha iyi bir yol olabilir mi diye düşünüyor insan..
Bende babayım. Şu an çocuğum 7 yaşında ve sözümüzü dinliyor. Ancak eğitim sistemi içine bu hafta girecek. Eğitim sistemi, çevre, çocuğun evrim geçirmesine neden olacak. Bu evrim nasıl olacak göreceğiz.
Sizi anlıyorum. Ancak bir genç için en büyük tecrübe ve olgunlaştırıcı maddi yoksunluk. Ben ağaç yaşken eğilir misali küçük yaşta her istediğini almamaya yaptığı şımarıklıklara kızmaya çalışıyorum. Çevremdekilere bakınca çocuğu misafirliğe geldiği evde eşyalara zarar verirken bile çocuğuna kızmayan bozuk ebeveynler var.

Siz göndermeme imkanı varken çocuğunuzu gaskere gönderip hayatını derbeder etmek yerine iflas ettik deyip yoksul mahalleye taşının yeme içmeyi kısın. Dizi/film misali. Bunu 6 ay yapın.
Çocukta aile sevgisi varsa ilk başta sızlansa da size daha fazla bağlanıp bazı duygu durumları örselencektir.
Bir insanı bir genci eğer iyi aile yapısı varsa maddi yoksunluk gerçekten olgunlaştırır.