Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sahibini? Bir insana 40 defa deli dersen deli olur, 40 defa akıllı dersen akıllı olur diye bi laf var. O köpeğin yetiştirilme şartlarını nereden biliyorsunuz? 4 duvar arasında yetiştirilmesinden dolayı bastırılmış kinini o çocuğa/kişiye yansıttı. Şunu anlayın artık, hayvanların insanlara karşı otomatik olarak duyabileceği bir nefreti yok. Hiç bir ırkın veya hiç bir türün böyle bir şuuru, düşünce yapısı veya fikri yok. Siz o köpeği başını okşayarak büyütürseniz hiç bir şey yapmaz. Ama o köpeğe tekme atarak, aç bırakarak, dövüştürerek, nefretle beslerseniz böyle haberleri alırsınız. Henüz barınak sorununa dahi bir çözüm önerisi sunmamışken sırf köpeklere olan nefretinizden dolayı toplatılsın demeniz ilginç.
Diğer mesajlarimi okumadiginiz ve bu konularda bilgisiniz olduğunuzdan dolayı bana çok güzel karşı aciklamalar yaptıracak durumlar yaratıyorsunuz ama ben zaten %100 haklı olduğumuz bir konuda çok fazla açıklama yapmayacağım sadece şunu soyleyim, sahibin sokağa saldığı köpekler ile bir köpeğin doğumda ürettiği köpek sayısı arasında ki devasa farkı anlamak çok zor olmasa gerek, o köpeklerin sokakta ki yaşam koşullarından dolayı canilesmesi de çok normal bu yüzden hepsi toplanmalı 6-12 ay arası sahiplendirme sürecinin sonunda kalanlar barınakların kapasitesi kadar barınaklara verilmeli kalanlar ise itlaf edilmelidir, bu kadar basit bir olay o kadar çok seviyorsanız hepsini alır evlerinizde beslersiniz ama ben sokaklarımda huzur bozan, çocuğa ve yetişkinlere saldıran köpek istemiyorum, ve bu gelişmiş hiç bir ülkede yok.