Selamlar,

Şu an yaşamak için İngilizce'nin yeterli olduğu tüm ülkeleri araştırma halindeyim. Ülke derken 337 ülkeden bahsediyorum. Yamyam kabilelerin bulunduğu yerlere kadar : )

Niye böyle bir şey yapıyorum? ABD giriş şartları zor. Diğer opsiyonları da görmek istiyorum.

Araştırmayı tamamladığımda yaşamaya elverişli ülkeleri belirleyerek başlık açacağım. (İklim, Demografik Yapı, İş İmkanları, Kültür gibi kriterlere göre eleme yaparak.)

İsteyenleri etiketleyebilirim.

Konumuza dönecek olursak;

Asya ülkelerinde, Karayiplerde, Avrupa'da yaşayan veya buralar hakkında bilgi sahibi olan hocalarımız muhakkak vardır.

Neredeyse herkes Türkiye'den çıkarken sadece İngilizce'ye hakim durumda oluyor.

Mesela Fransa milliyetçi bir ülke, İngilizce ile sizi aralarına almazlar. Halkın genç kesimiyle konuşabilirsiniz sadece.

Popüler olan Almanya; İngilizce ile devlet işlerinizi halledemezsiniz. Halk Almanca konuşur.

Karayiplerde, Amerikan hegemonyası dışında kalan yerlerinde yerel diller konuşuluyor. Videolardan izlediğim kadarıyla turizm personellerinin İngilizceleri de leş. C1+ anca anlar.

Bahsi geçen coğrafyalara yerleşen insanlar, oranın resmi dilini bilmeden nasıl hayatlarını idame ettiriyorlar? Almanya, Fransa, Asya ülkeleri vs.?