Arkadaşlar zamanında başıma saçma sapan bir olay geldi elemanın birisinden ekran kartı aldım adam göndermedi ben de şikayetçi oldum neyse bu eleman yakalandı tutukladılar felan şu an cezaevinde. Neyse işte mahkemede hakim sormuş parasını geri ödeyecek misin felan demiş. O da bir sonraki duruşmada ben bu parayı taksitli olarak öderim kabul ederse demiş. Bir sonraki duruşma ekimde. Özeti buydu.
Soracağım soru ise şu : Olay 2021 de yaşandı o zamanlar benim dolandırıldığım para ile şu an bana geri ödeyeceği para arasında dağlar kadar fark var. Sonuçta enflasyon yükseldi o zamanın parası ile şimdi şu an bana ödeyeceği paranın miktarı aynı ama değeri aynı değil. Peki ben bu duruma itiraz edebiliyor muyum ? Edebiliyorsam nasıl itiraz ediyorum ? Ne yapmam gerekiyor ? Şu an o paranın değeri ile şimdiki değeri aynı değil ben bu parayı enflasyona göre hesaplansın bana öyle verilsin deme hakkına sahip miyim ? Böyle bir hakkım var mı mağdur olarak ? Eğer varsa nereye ve nasıl itiraz edebiliyorum ? Bilgili bir abimiz beni aydınlatabilir mi ?