digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir marka işareti ürünün ya da hizmetin menşeini, türünü, malzemesini, şeklini, özelliğini, çalışma şeklini vs tanımlayamaz.
Bokoma diye bir mesaj aleti tescili yapılamaz, marka uzmanının gözünden kaçıp tescil yapılsa da bu tescil mahkemede bu markayı korumaz.
Bu gıda sektöründe çam kelimesini tescil edip sonra kimseye çam balı sattırmamak gibi saçma bir hareket.

Ama burada şöyle bir durum söz konusu.
Marka uyuşmazlığı davaları çok pahalı davalardır.
Bu dava için bir avukat tutmanız halinde ödeyeceğiniz rakam istenilen rakamı aşabilir.

Şu konuda oldukça eminim ki dava açarlarsa orta halli bir avukat bilirkişi ister, ve bilirkişi bokoma isminin bir masaj aletinin uluslarası türü olduğunu mahkemeye söylediğinde marka sahibinin marka tescili düşer davası da reddedilir.

Ama bu gibi durumlarda kar zarar hesabı zaman üzerinden yapılır.
Böyle kötü niyetli tescil yapanlar da bu fırsat maliyetini kullanırlar.
Yani size dava açar ve ticari faaliyetlerinize tedbir koydururlar, dava süreci uzar bu dönemde ticari işleriniz 8 bin liradan çok daha fazla aksar.
Sonunda siz davayı kazanabilirsiniz ama karşı taraf avukat ve mahkeme masraflarını öder bu dönemde kaybettiğiniz zaman kaybı ve ticari kaybı karşılamaz.

O yüzden iyi hesap edin.
Ben ürünü kaldırdım zaten satıştan hocam. Haklı olduğumu biliyorum ama hukuk önünde onlar avuktan her türlü daha iyi bir cevap verebilir. Şuan arabulucu ile görüşüyoruz, beni o aradı ve diğer avukat ile telekomferans yaptırdı 8bin en fazla dedi. Arabulucuyu ikna edebilsem bu sefer marka tarafını ikna etmek var