Copy Trade Nasıl Yapılır?

İşlem kopyalamak için yapmanız gerekenler oldukça basit oluyor. Bunun için herhangi bir sosyal trading platformuna üye olabilirsiniz. Bundan sonra işlem yapacağınız yatırımcıyı seçebilirsiniz. Başlıca sosyal trading platformlarını şöyle sayabiliriz: Binance copy trade, OKX copy trade, Bybit copy trade, Bitget copy trade ve MEXC copy trade.
Peki ya, Binance copy trade nasıl yapılır? Maalesef Binance içinde işlem kopyalama yapamıyorsunuz. Ancak sosyal trade platformlarından biri olan TraderWagon’a Binance hesabınızı bağlayıp işlem kopyalama yapabilirsiniz.
Aşağıda verdiğimiz ekran görüntüsünde de göreceğiniz üzere, sosyal trade platformlarında kullanıcıların kâr ve zarar oranları belirtiliyor. 30 günlük olarak verilen bu oranlara bakarak yatırım yapacağınız kullanıcı portföyüne karar verebilirsiniz. Bunun yanı sıra, TraderWagon bu verileri Binance üzerinden alıyor.

Sosyal trade platformlarında 2 tür kullanıcı tipi bulunuyor. Birisi yatırımlarının kopyalanmasına izin veren kullanıcı, diğeri ise yatırımları kopyalan kullanıcı oluyor. Bu platformlarda, başarılı trader’ları bularak yüksek kazançlar elde etmeniz mümkün oluyor.

Sonuç olarak: Kendi riskinizi alarak bilgili yatırımcıların portföylerini kopyalayabilirsiniz. Bu sayede hem vakit kazancı hem de nakit kazancı elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, çeşitli platformlardan en kârlı olduğunu düşündüğünüz platformu da tercih edebilirsiniz.

burdan birini seçtim, önce inceledim gözüme kestirmem lazımdı, fazla kazanan ve zarar etmeyen biri lazımdı,

Alıntı

sol üstte çapraz yazar, izole girecektim hep işlemleri, izole yazan birini bulmamız lazım copytradede, bu kişi 50x açmış her işlemini, kasası 10 bin dolar olan birisi için sıkıntı olmuyor olabilir, ama 100 dolar kasanız var ise bitcoin bir çöküş yapsa kasanız sıfırlanır, liq olursunuz, ondan dolayı 3 veya 5x kuralını asla geçmeyin
birini seçtik kopyala dedik

böyle bir ekran çıkacak, marj modu, işleme gireceğiniz tutar demektir, 10 dolar ile gireceğiz ama burası değil, sağ üstte gelişmiş mod var ona basın

tüm işlemler için tek tek elle işlem yapacaksınız,

bu şekilde işlemlerin hepsini ayarlayın

sağ tarafta takip edilebilecek vadeli işlem çiftleri yazar, düzenle der, ona tıklayın ve
burda işlem almak istemediğiniz coinleri kapatabilirsiniz veya az kazanayım bişe olmaz derseniz sadece btc ve eth seçebilirsiniz, genelde her trader 1 haftada, 1 veya 3 tane arası, 1 tanede olsa bitcoin veya eth işlem açar
ilk önce takip ettiğiniz insan nasıl kazandırıyor iyimi takip edin, 10 dolardan fazla yükseltmeyin, ilk 1 veya 3 ay deneyin, kazandıgınız sürece en baştaki 10 dolar yazmıştık, onu güvendiğiniz kadar artırabilirsiniz, ama kaldıraçı artırmayın

şunu eklemek istiyorum, eğer, 2x veya 5x kaldıraçtan fazla girmicekseniz, bu pozu kapatana kadar işlem açık kalır, takip ettiğiniz kişi kapatır açar, ama siz, 10 dolar ile işlem açıyorsunuz,
zarar 9 dolar oldumu işlem kapansın derseniz, yani zararı siz belirliyorsunuz, ama unutmayın, işlem dönüp kazanç getirebilir,

zarar %50 pnl olursa, 10 dolar yani 5 dolar zarar oldugunda pozisyon kapansın demektir, ben zarar stop önermiyorum, çünkü sen zarar edersen takip ettiğinde zarar ediyordur zaten, sen 10 dolar ile işlem açıyorsun oda 100 dolar ile, işlemi kurtarmak için illa düzgün işlemler açacak ,
Alıntı
son olarak, vadeli kısmından tüm coinleri, long short 5x yapıyoruz, siz zararımda kar'ımda az olsun öz olsun derseniz, 3x yapın
Alıntı
hepsi böyle olsun tek tek ayarlayın, bu tek tek ayarlıyoruz ne bu yaw diyenlere özet geçeyim, bu bizim özel ayarımız, zarar etmemek için uğraşıyoruz unutmayın, kolay para kazanılsaydı, herkes yapardı,
biz az kişinin bildiği parayla satılan kuralları yapıyoruz şuan
Alıntı

Devamını Göster benim takip ettiğim trader farklı birisi her gün 2 veya 4 arası işlem açar, şuan anlık hesabımdaki işlemler, gece 3.34 şuan, işten geldim, işlemleri bende takip ediyorum, sonucda 1 dolarım bile değerli, başkasının değil benim param.
bu işte son kalan 400 dolarım ile, kaybettmiştim zaten denemeye karar verdim, başta başkasını takip ettim zarar ettim 90 dolar, sonra bu arkadaşı buldum
4 işlemde zarar ettik, 6 işlemde kazandık
17 dolar kazanç, 10 dolar kayıp var, totelde 7 dolar kazanç var, 4 günlük veri, ben bu şekilde kazandım ve tekrar ama tekrar lütfen diyerek altını çiziyorum,
5x kaldıraçtan fazlası kumar iddadır, aksini söyleyene itimat etmeyin.
bunu görüp 50x ile girip zengin olurum diyen olursa yanılır, 10 dolar paranız var, 50x kaldıraç açtınız, liq seviyeniz yakın olur, ama 10 dolar ile 1x açsanız, bitcoin 1 k düşmesi gerekirki siz liq olun,
şuan az önce 89 dolar zarar ettim, neden biliyormusunuz, yüksek kaldıraç yüzünden, diğer borsada 79 dolarım liq oldu bu borsada 10 dolarım gitti.......................

bu işlem liq olmuştur mesela.

bu işlem anlık olarak zararda mesela

3 dolar ile işleme girdim, %25 zarar var, yani 0.76 cent zarar var, 1 dolar zarar var demektir, bu poz düşmüş artık ha belki yükselir oda teknik analiz ile belirlenir, ona göre rol alınır ama 50x kumardır,

şuan benim takip ettiğim bir trader var o işlemleri açıyor kapatıyor vb,(trader ismini sormayın lütfen) fakat bu zarar ettiklerim başkalarının işlemleri ve keşke bakmasam diyorum bunlara of offf

işi bilmiyorsanız işlem açmayın, sadece kazanan birini takip edin, oda kasa 50 dolar ise 3 dolar ile işlem açacak şekilde ayarlayın.

Eğer copytrade konusunda daha fazla bilgi edinmek veya bu yöntemi denemek isterseniz, aşağıdaki referans linklerini kullanarak kaydolabilirsiniz:bu borsaların hepsinde copytrade vardır, binancede yoktur haberiniz olsun, daha detaylı açmak için anlatacağım, bunlarda refsiz kayıt için linkler

Copytrade Nedir - Nasıl Çalışır? - https://www.r10.net/kripto-para-haberleri/3795040-copytrade-nedir-nasil-calisir.html

yatırım tavsiyesi değildir