Merhaba. Oturduğum mahallede, evimizin hemen altındaki caddeden durmadan belediyenin hafriyat kamyonu geçiyor. Yalnızca geçmesi sorun değil, ancak tam evin altında kasis var. Hafriyat kamyonu şoförlerinin de bazıları hızlı giriyor bazıları yavaş giriyor. Ne hızlı ne yavaş girmeleri farketmiyor. Her geçişlerinde kamyonlarının dorseleri inanılmaz kulak tırmalayan bir ses çıkarıyorlar. Kaç kere uykumdan uyanıyorum o ses yüzünden. Kasise yavaş girenler sinir bozucu, hızlı girenler korkutucu. Ortası yok.
Bu konuda ne yapabilirim, farklı bir rota kullanmaları için bu kamyonları nereye şikayet edebilirim? Geçtikleri yer sokak değil, cadde. Ama 1km ötede başka bir cadde girişi daha var. Oradan girip insanlara rahatsızlık vermeden gidebilirler. Veya 1km erken girerler orada bulvar var. bulvardan yine ilerleyebilirler. Bizim evimizin önünden nasıl uzaklaştırırım bunları? Teşekkürler.
Sizin evinizin önünden geçmediklerinde bir başkasının evinin önünden geçecekler.
Yani sizin mağduriyetinizi gidermek için başka mağduriyet yaratılacak.
Bu çalışmalar gece saatlerinde mi yapılıyor?
Hafriyat işleri genelde inşaat mevsiminin bitmesi ile azalır, yani bir kaç hafta içinde azalacaktr.
Ama bunu şikayet ile çözebileceğinizi sanmıyorum maalesef.
Durumunuzu çok iyi anlıyorum.
Bizim evimizin yanında da çevik kuvvet müdürlüğü vardı, taşınana kadar gece defalarca süratle evin önünden panzer ve toma geçerdi.
Çok ağır ve gürültülü araçlar.
Sonunda çevik kuvvet başka yere taşındı da artık kapının önünden toma geçmiyor.