öncelikle siyasi bir görüşüm yok hiç biri görüşümü temsil etmiyor hepsi gereksiz vatandaşı sömüren kam emici beni için. Ülke ve vatandaş için bir şey yapan var ise o zaman temsil eder.
Öyle yada böyle önce halimize şükür demek gerekiyor. Afrika ülkeleri gibi olsak ne yapacaktık nereye isyan edecektik.
Elde bir kaç ihtimal var
bir tanesi tası tarağı satıp yurt dışın da bir ülkeye kaçmak ki açıkçası evli olmasam kaçardım şuan evi arabayı satıp ki keşke evlenmeden 4 yıl önce yapsaymışım bunu hiç olmaz ise bir çok gurbetçi gibi olurdum ülkenizin değerini bilin 4 yıl ıdr gurbetteyim vatanımı çok özledim avrupa bitik bitik gelmeyin soğan patates yiyoruz derdim
okuyarak iyi bir üni bölümü veya x mesleğin ustalık işi 2 sin de de yive avrupaya gidip rahat iş bulup çalışma imkanı olur.
ne yazık ki ülke de kalıp kendini geliştir, işini kur diyen paralı kişilerin dediği gibi kendinizi d0landrcılık konusun da geliştirip bunun üzerine iyi bir girişim ile güzel kazançlar elde edile bilir. ( Para yokken ne işini kuracaksın paran olsa zaten sen de dersin kendini geliştir iş kur diye kendini geliştirip neyin freelanceri olacaksın kolaymı her şey öyle hemen öğrendim ben bir müşteri bulayım yazılım yapıp dolar kazanayım demek hintlisi,rusu en dip fiyatlar ile iş yaparken sen öyle hemen nereye müşteri buluyorsun vs hadi 2-3 kişi yaptı geri kalan o kadar insan ne yapacak herkes freelancer mi olacak

keşke her şey denildiği gibi olsa. Buradaki bir çok kişi ek gelir olsun ufak da olsun bir şeyler satayım diye burada lar kendilerine maddi katkı olsun diye )
isim vermeye gerek yok ilk geldiğin de bir çok kişi ciddi paralar kazandı yani parası olan kazandı parası olan kazanmaya devam etti belli ticaret sektöründe olanlar daha da kazandı kazandı kazandı hala da parasını büyütmüş olanlar kazanıyor ve kazanmaya devam ediyorlar. Tabi diyecekler size kendini geliştir bilmem ne yap tabi gitmesini istemeyecekler.
Kısa ve öz
Bir sermayen vardır gidecek ürünleri biliyorsun dur cesaretin de vardır ticaret de yapa bilir isen yurt dışı pazarın da şanslısın
iş bula bileceğin bir bölüm den veya ustalık eğitimin var ise bir meslek de kaç kendini kurtar yurt dışına ülke de kalıp milyona ev araba alacam diye çalışmak saçma oluyor
dilin var dır iş bulum diyorsun dur kaç
sıkıldım ülke den diyor isen kaç
yoruldum bu ülke de yaşamaya çalışmak dan diyor isen kaç
kısacası kaça biliyor isen kaç ülke den