kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu dediğinin fazlası zaten yapılıyor.
Siz yılda 20 bin krediden bahsediyorsunuz ama
Her yıl kaç kişi evleniyor ve doğuyor , nufus ne kadar artıyor biliyor musunuz ?

Sürekli yeni ev ihtiyacı doğuyor bir şekilde.

Öyle 20 bin yada 50 bin kişiye kredi vererek bu konu çözüme kavuşmaz.
Ki 20 bin değil 100 bin kişi belki daha fazlasına kredi veriliyordur tabi %0 ile değil.

Olabilecek en düşükten kredi alın zaten 2-3 seneye ödediğiniz miktarın , enflasyon sebebi ile değeri düşmüş olacak.
Mevzu zaten birilerine uygun kredi vermek değil. %0.01 faiz olsa yine haram hocam.

Astra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Az önce 2 araç için ek mtv ödedim.

Sıfır faizli kredi dağıtılsın, ek ek mtv ödeyeyim.

Trafikte kaza yapabilirsin. Aldığın evde sıfır olmasına rağmen sorunlar yaşayabilirsin. İçini bu şekilde rahatlatmanı anlıyor ve dini görüşüne de saygı duyuyorum. Fakat paran pul olmadan TL harici elden borçlanmanı ve evini almanı tavsiye ederim. TL hariç dememin sebebi TL borç verecek süper kahramanı arayarak vakit kaybetmemen içindir.
Hocam dediğiniz doğru. Dövize para yatırmak caizdir hocam zaten.
Beni anladığınız için teşekkür ederim. Maksat faizli para ödemek değil. Maksat haram para.

Technique adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Keşke hayat anlattığınız kadar kolay olsa ama maalesef söylediğiniz ekonomi-finans bilgilerinin çoğu yanlış. Doların hızlı hareket etmesi zaten ekonominin kötü olmasından kaynaklı yani faiz düşürme olayı bunlara dolaylı yoldan sebep oldu.

%0 faiz diye bir şey dünya üzerinde yok ve zaten olamazda çünkü devletlerin kullandığı para birimlerinin enflasyonu vardır, faiz denilen şey bu enflasyon kaybıyla oluşan değer kaybını "kısmen" kapatmaktır. Faizsiz kredi ekonomiye ve devlete çok zarar verir çünkü paranın enflasyonu var. Günümüzde 1M TL alım gücü 2-3 sene sonra günümüzün 500 bin TL'sinin alım gücüne düşebilir.

Sağlıcakla

Hocam biz senle bence anlaşamadık

Dediğim faiz düşürülsün demiyorum. Ülkede ki faiz 0 olsa. Millet tefeciden yine para alır faiz işletir. Bu konuda birşey demiyorum.

Demek istediğim devletin biraz makul kampanya çıkartması. Muhafazakar aileleri de bu konularda yanlız bırakmaması. Ben faizli para çekmekten çekiniyorum hocam. He başkası da çekinmeyebilir. Ama bu hükümet muhafazakar diye seçtiysek muhafazakarlara da bu tarz kampanya düzenlemesi lazım.