_ottomanempire_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mühendislik fakültesini bırakıp, 2 yıllık üniversite mezunu olarak 15 ay askere gittim.
Hayatı, sabrı, dostluğu, sahip çıkmayı, örnek almayı, TECRÜBEYİ yani kısacası bir insana hayatı boyunca ne gerekiyorsa, onu öğrendim. Bugün olsa 15 ay daha gider miyim? Gözüm kapalı giderim.

18 gün askerlik yapıp askerliği kötüleyenleri anlamıyorum. 18 günde daha s.çtığınız nizamiyeden dışarı çıkmıyor, siz askerlik mi yaptınız?

Ben Mühendisliği askerden geldikten sonra bitirdim. İyi ki de öyle yapmışım, iyiki de 15 ay askere gitmişim diyorum.

Yorumların bazısını da okuyunca resmen nereye gidiyoruz dedim..

5 parasız olanı da gördüm, milyonları olanı da. Hepimiz aynı yataklarda yatıp, aynı karavanadan yemek yedik. Aynı eğitimleri görüp, aynı toprakta süründük, aynı kapıdan çarşıya çıkıp, aynı kapıdan içeri geri girdik. Evet belki dışarıda giydiğimiz kıyafetlerimiz farklıydı ama, içeride milyonları olan ile 5 kuruşu olmayan eşit seviyedeydi.

Yani hayatında zorluk görmemiş, babasının gölgesinin altından bir türlü ayrılmamış, babasının ya da akrabasının yaptığı servet ile mal ile zor nedir görmemiş insanlar kalkmış askerliği kötülemiş. Siz zaten gitmeyin askere.

Ben askerliğimi yapalı 12 yıl oldu. Bugün olsa yine gider yine 15 değil 25 ay yaparım.

Kimisi yazmış yok patates soğan doğrama yok hakaret yok küfür bilmem ne. Arkadaşım sen ADAM olursan, bunların hiçbirisi olmaz. 1 tane tokat yemedim, bir tane patates soymadım. Bir kişiden küfür ya da hakaret yemedim. Çünkü ADAMINA GÖRE MUAMELE ederler.

Mıntıka temizliğine laf edenler olmuş, ot yolmaya laf edenler olmuş. Orası senin yaşam alanın, tabi ki sen temizleyeceksin. Ayrıca bunların hiçbirisi sebepsiz yaptırılmıyor.

Allah aşkına zaten bu zihniyettekiler askerlik yapmasın. Ki zaten bu zihniyetin türleri orada barınamazlar, sistem zaten kabul etmez.

Ayrıca burada bazıları Halkı Askerlikten soğutma suçu işliyor.

TCK MADDE 318. - (1) Halkı, askerlik hizmetinden soğutacak etkinlikte teşvik veya telkinde bulunanlara veya propaganda yapanlara altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Fiil, basın ve yayın yolu ile işlenirse ceza yarısı oranında artırılır.
Ülkenin erkeklerinde çok fazla yumuşama var, ast-üst ilişkisine bile tepki gösterenler olmuş şaka gibi Komutanların köleliğinden bahsetmişler de benim takım komutanım haksızlığa uğramamıza kesinlikle izin vermezdi, tutanak yediğimizde alayda hiçbir komutana bırakmazdı haklılık payımız varsa kendisi çarpardı sonra tutanağımızı yırtıp gönderirdi, adamın savunma kâğıdı koleksiyonu vardı başucunda dururdu. Haklı konumdaysa askerine sahip çıkan aslan gibi komutanlar da var evindeki karısına olan öfkesini erden çıkartan komutanlar da var ama şu bir gerçek adam gibi askerliğini yapan hiç kimsenin komutanlar tarafından ezildiğini görmedim ben. Üstelik şu anda bir erin kılına zarar gelirse direkt soruşturma açılıyor, devlet erlerin iş olsun diye değil de zorunluluktan dolayı orada olduğunun bilincinde bu yüzden hassas yaklaşıyor. Terhis günü geldiğinde en sert komutan bile gül gibi yaklaşır, helalleşir ayrılırsınız.

Bir gün acemi bölüğündeyken sabah içtimasında nöbetçi kıdemli uzman bizden özür dilemişti, sebebini duyunca çok şaşırmıştık; Gelibolu'da Mart ayıydı nöbetçi komutanlar geceleri koğuşların ısısını kontrol ediyordu belirli bir derecenin altına indiği zaman üşümememiz için gerekli müdahaleleri yaparak ısıyı tekrar yükseltiyorlardı. Biz her gece dışarıda don varken kan ter içerisinde uyanıp yorganı üstümüzden atardık, o gece uyanıp yorgan atmadan ortalama oda sıcaklığında mis gibi uyumuştuk. Adamın bizden özür dileme sebebi buydu, bir ara koğuşların ısısı düşmüş bu da sonradan fark etmiş kazan dairesine vs. gitmiş bunun için özür dilemişti kusura bakmayın vb. demişti bayağı şaşırmıştık doğrusu Kölelik abi yeaağğğ 1 gün bile gidilmez.