1 tane golden var sokakta yaşıyordu sahiplendik 1 tanede yine beyaz ufak büyümeyen oda sokak köpeği tabiri dedikleri cinsi olmayan can var 4-5 yıldır bakıyoruz. Ekstra bahçemiz var geceleri kalıyorlar gündüzde dükkana gidiyorlar ufak aperatif ve okey oyun yerimiz var açık konuşayım salıyoruz gündüzleri ve aynı zamanda içeride paspasları var yatıyorlar gelen giden herkes onları çok sever bazen müşteriler rahatsız olmasın diye özellikle hadi bakalım çocuklar dışarı felan yapıyoruz daha hiç bir kimse görmedik abi çıkart ya bu ne diyen aksine hadi çocuklar dışarı dediğim zaman ya dursun dursun çıkartmayın diyorlar.. Tüy dökmezler insanlara asla zararları olmaz sadece köpek gezdirenlere karşı işte köpeğine vs saldırmaya çalışıyorlar

Ama tüm mahalle konu komşu herkes müdahil oluyor onlarda seviyorlar sürekli yemek getirirler beslerler çocukları özellikle köpek korkusu olanlar vs onlarla atlatırlar insanlara asla hiç bir şey yapmazlar dün yemek yerken ağzına kemik takıldı dişine damagını yarmış saplanmış bir hoca geçiyordu yoldan cıkartıyor resmen canı hacıyor hayvanın görüyorum canı acırken bile ısırmadı ısırmaz yemek verirsin paylaşırlar asla yani nebiliyim ben şimdi bazen rahatsız oluyorum dışarıda olmalarından ama zararsız oldukları içinde hiç... Bir şey yapmıyorum çipliler benim üzerime bu zamana kadar kişi kişilerden herhangi bir vukuatımız şikayetimiz olmadı yani beni kovaladı ısırdı geçemiyorum ordan gibi gibi şeyler yok bir kere benden habersiz belediye arabaya toplamış götürmüş bunları belediyeyi ayağa kaldırıp gidip barınaktan almıştım salma böyle felan demişlerdi dedim zararları yok olsun salma dediler ceza uygulamıyoruz bu seferlik dediler bende dedim hayvanlar enerjilerini atıyorlar yani çalışıyorum iş güç vs bu hayvanlar tasmayla hiç gezdirilmedi bunlar zaten sokaktaydı ben aldım dedim bahçemde geceleri kalıyorlar felan bide sahipli köpeği almak suç dedim sen cezayı kes ama ben seni hayvan haklarına şikayet edebilirim felan yaptım bir daha köpeklerimi görürsen alma beni ara ceza neyse uygula dedim kapattık konuyu acaba haksızmıyım bilmiyorum ya.. Ama enerjilerini atmaları gerekiyor enerjilerini insanlara saldırarak atmıyorlar sahile iniyorlar denize giriyorlar geziyor takılıyorlar sonra gelip yatıyorlar yani