Attığım görseli anlamadan saldıran sizdiniz.
Bu cins itler istisnasız itlaf edilmeli. Diğer başıboş itler toplansa yeterli. Çünkü bunlar orada diğerlerini de parçalar.
Madem insanı olsun diyorsunuz hepsinin toplanması gerekir sokakta sıfır başıboş it politikasıyla. Yok mahallemizde biz buna bakıyoruz kimseye zararı yok falan geçilecek. Çok sevenler çiplettirip , aşılatıp köpeğin sahibi benim diyecek. Vereceği bütün zararlardan da sorumlu olacak.
Şimdi haberde attığım it sahipsizse belediye, valilik sadece tazminat ödüyor. Ortada bir ceza davası olmayacak. İnsan orada parçalanmış ölebilirdi. İki senede 65 kişi başıboş itler yüzünden öldü. Her sene sağlık bakanlığı verilerine göre 250-300 bin kişi kuduz aşısı olmak Zorunda kalıyor. Böyle bir rezalet,insan canının değersizleştirilmesi olamaz.
Hocam yasaklı cinsler zaten YASAKLI boşa öyle demiyoruz.. Hiçbir hayvan severden yasaklı olmasın niye öyle diyorsunuz vs bir çıkış görüyor musun? Pitbull vb birkaç ırk mizaçları agrasiftir birde yetiştiren kişi de o yönde yetiştirirse daha da sıkıntı olur.. Ancak bu cins hayvanlar yani yasaklı ırklar zaten başıboş görülemez.. Başıboş ise bir insan onu sokağa atmıştır.. Bu tehlikeli ırklar konusunda özellikle de agrasif yetiştirilmiş yada sokakta ise gereken yapılsın tabi.. Ama dediğim şey şu siz ve birçok arkadaş öyle bir konuşuıyorsunuz ki
BÜTÜN HAYVANLARI ÖLDÜRÜN, İTLAF EDİN, YOK EDİN çirkin olan bu.. O örnek gösterdiğiniz Avrupa'nın sokaklarında evet başıboş köpek göremezsimiz ama kafanız kadar fareler cirit atar her yerde.. Köpeklerden sonra kedilere de saracak mısınız mesela?
Kastım bu şekil yoksa tehlikeli ise tehlikeli bırakın barut fıçısı gibi gezsin ortada demiyorum..