hocam ben "İlk evini alacak herkese devletin 0 faiz kredi vermesi lazım." cümlenize katılmıyorum. neden lazım olsun ki? aksine Müslüman vatandaşların hassasiyeti için böyle bir adım günümüz Türkiyesinde atılamaz, atılmaması lazım. enflasyon almış başını gitmiş para basmaya tam gaz devam ediyoruz, belirli gruplar için böyle ayrıcalıklar kesinlikle tanınmamalı. enflasyonun 3 haneli değerlere yaklaştığı bir ülkede faizsiz bir kredi beklemek çok doğru değil bence.
maalesef çok yanlış bi algı var bu durumda hocam. dolar hızlı hareket etmiyor aksine Türk Lirası hızlı hareket ediyor. Dolar değer kazanmıyor, Türk Lirası değer kaybediyor. 2019da 1 Türk Lirası=13 Afgan Afganisi ederken bugün 1 Türk Lirası yalnızca 3 Afgan Afganisi ediyor

Dolarla alakalı bir durum yok bizim para birimimiz değer kaybediyor yani. Dış güçlerin Türkiye üzerindeki dolar oyunu falan değil bu.
Evi olanın zaten evi var. Gariban adam 10bin lira kira vererek yaşamaya çalışıyor. Gariban adamları ev sahibi yaptık diyelim %20 sini.
Ev kiraları otomatikmen 8binTL'ye düşücek. Diğer insanları da rahatlatıcak.
Bakın ben şunu demiyorum, adamın evi vardır bu adamdan faydalanmıycak.
Adam ev almaya gücü yetmiyordur. Devlet bu kişilere sahip çıkması gerek. Para yardımı yapsın da demiyorum.
Atıyorum her sene 10bin kişiye bu krediden vericek. 1 milyon kişi mi başvurdu. 1 milyonda 20bin kişiye ev sahibi yapacak gibi. Toki de bu konuda çalışma yürütmeye çalışıyor ama asla yetişemiyor.
Bu 1 milyon kişinin de önceliği
1. babası annesi kardeşlerinin de evi olmuycak. 100bin - 8bin
2. Babasının annesinin evi olmuycak kardeşlerinin olucak 250bin - 4bin
3. Babasının annesinin evi olucak kardeşlerinin olmuycak 250bin - 4bin
4. 2 tarafında evi olucak 400bin - 4bin
5. zaten kendisinin evi varsa buna dahil edilmiycek.
En gariban aile tipinden en zengin aile tipine doğru sıraladım.