Asgari ücret zammından önce C2 Almanca için Türkiye'deki çeşitli çağrı merkezleri 22.000'den başlayan maaş ve prim veriyordu. İngilizce için insan kaynağının daha fazla olmasını dikkate alırsak, buna karşılık artan enflasyonu koyarsak doğru sonuca ulaşabiliriz. Lakin 15-20 diyenlere şaşkınım açıkçası. Net bir tutar belirtmem bu konuda lakin minimum 25K olması gerektiği kanaatindeyim.
Asgari ücret 11.400 zaten ki yılbaşında zam gelecek şunun şurasında 4 ay var. İyi kötü biraz bilgisi olana bile 15K veriliyorken, dili profesyonel şekilde anlayan, konuşan ve yazan kişiye 15-20K teklif etmek anlamsız ve garip olur...
Kesinlikle katılıyorum güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Herkes düşük söylemiş. asgari ücret 11k zaten minumum 28-35 arası bir maaş olmalı şahsi fikrim.
Ben işvereni tanıdığım için onun hakkını gözettim. Personel tarafına göre revize edeyim rakamı :d
Bekar / Deneyimsiz = 30.000 TL
Bekar / Deneyimli = 40.000 TL
Evli / Deneyimsiz = 35.000 TL
Evli / Deneyimli = 45.000 TL
Hocam bu evli evsiz olayını anlamadım?
Arkadaşların verdikleri fiyatlar biraz düşük gibi geldi bana. Ya bir işveren değiller ya da bilemiyorum artık. Şu an gerçekten düzgün İngilizce bilecek ve bir ürün pazarlaması yapabilecek kişi en azından aylık 30.000₺'yi rahatlıkla alıyor olması gerekiyor. Satış tecrübesi olmayan birisi için ise en azından 25.000₺ verilebilir.
Deneyimi azsa $1500 + prim olmalı..
Bekar/evliye göre maaş belirlenmez, kişinin niteliğine yeteneklerine deneyimine göre maaş belirlenir..
Ülkenin %5'i c2 ingilizce konuşuyodur max
%5 imkansız %1 bile değildir bence.