fikrimce kesinlikle gidilmez. maddiyatım kötü bile olsa kredi çeker krediyi öderdim de yine gitmezdim keşke paradan yana sıkıntım yoktu vatani görevimi yerine getirmek istemiştim 6 ay bir şey olmaz hızlıca biter geri gelirim dedim
Çavuştum tek işim askerlerin yaptığı işleri kontrol edip koğuşlara su basmaktı diyebilirim komutan gibi takılıyordum aşırı rahattım fakat yinede psikolojiyi etkiledi ve çalışanların hepside bir tane komutana tabiri caizse biz öyle söylüyorduk karılık yapıyordu çay getir odayı sil dosyayı getir mıntıka yap tuvaleti temizle 6 ay süre içerisinde elime bir kez silah oldum oda yarım saat falandı atış yaptık geçti gitti. Ve evdeki hesap çarşıya uymadı işleri planladım öyle gittim ama hiç bir plan yerine uymadı geri döndüğümde yıllarca çabalayıp kurduğum tüm sistemim yok olmuştu kaç aydır hala geri toparlamaya çalışıyorum sistemi gecemi gündüzüme katıyorum.

Kısa özet geçecek olursam.

1- askerlik yok tabirimce karılık var.
2- ne kadar rahat olursa olsun düşünceler psikolojiye zarar veriyor.
3- kız arkadaşınız %99 terk ediyor.
4- hele ki hastalanırsanız vay halinize.
5- çok değişik tipler ile karşılaşıyorsunuz odada duş almayan elemanı zorla duşa sokuyordum kıyafetlerini bile zorla attırıyordum çamaşıra ona kalsa bitki gibi yaşayacak.
6- düştüğünüz yerde ki komutanlar çok önemli buraya nedenini yazardım da gece gece sorgu yemeyeyim hiç

yazdıklarım tamamen şahsi fikrimdir ve kesinlikle GİDİLMEZ.. vatan millet sakarya olayı yok onlar eskidendi.