Merhaba, 7 Temmuz 2022de hakkımda şikayet üzeri web sitemin Whois bilgileri üzerinden dava etmişler. Sadece Whois bilgisi açık olduğu için bilirkişi Whois bilgisi için esas kanıt sayılamaz diye birşeyler yazıyor. Hosting ABD de gözüktüğü için ulaşılamıyor. Hosting üzerinden herhangi bir kanıt yok. Suç olarakta manevi veya mali haklara tecavüz, Türk ticaret kanunu(haksız rekabet) olarak görünüyor. Son 5 senedir herhangi bir suça karışmadım. Şubat ayında depremden kısa bir süre sonra uzlaşmaya çağırdılar kendilerine 1 kuruş vermeyeceğimi söyleyip, depremzedelere 15000 tl gönderebileceğimi açıklamaya ise onların isimlerini yazacağımı uzlaşmacıya söyledim. Kabul görülmedi. Bu davadan başıma neler gelebilir? Şikayetçi malum avukat Av. K.K.
kanıt olarak sadece Whois bilgim mevcut. İfademi alırlarken sitenin bana ait olduğunu inkar etmedim. Son 5 yıldır da herhangi bir suça karışmadım. Hükmün geriye bırakılması olurmu sizce?
bu durum başına gelen abilerimden ve deneyimli avukatlardan bilgi alabilirmiyim?
Merhablar, oncelikle endiselenilecek ve korkulacak bir sey yok, bilmemiz gereken sey burasi Turkiye, evet mahkeme var hak, hukuk kagit ustunde var ancak uygulamada oyle olmuyor,ben bizzat yakin arkadasimdan biliyorum. Hepis cezasi gibi bir seyin basiniza gelme olasiligi cok dusun, zaten siciliniz temiz. Bazi arkadaslarin da dedigi gibi keske size ait oldugunu soylemeseydiniz, cunku whois bilgilerini ulasamadiklari taktirde size herkangi bir suclamada bulunabilecekleri kanit kalmiyor, tabi olan olmus ama sorun degil. Avukatiniz ve siz de internetten yapilan seylerin farkinda olun benim sitem dediniz ancak hacklendi,kullanmiyordum baskalari hosting bilgilerime ulasik boyle bir sey kurmuslar diyebilirsiniz, veya maddi bir gelir saglamadim, cevremde ve internette buna benzer cok websitesinin oldugunu ve kendimin de yapmamda herhangi bir sorun olmayacagini dusunundum diyebilirsiniz, zaten gecmisiniz temiz oldugu icin ve olayin sadece karsi tarafin maddi bir takim kardan zarar etmesine sebebiyet verdigi icin bir sorun olmayacaktir.