Herkese merhaba,
Bilgi dolu, her kelimesi tecrübe, her cümlesi alın teri kokan, kan, ter, göz yaşı dökülerek elde edilen hatalarla ve güzel sonuçlarla oluşan genellikle e-ticaret sektörüyle ünlenen VAKA konularına bu kez 4 ayda ciroyu 30 KATINA çıkardığım için suçlandığım VAKA: Almanya📍 ile karşınızdayım.

Yıl 2022, o dönem reklam ajanslarına komisyon ödeyerek iş alımı yapıyordum.
İşini yaptığım bir firmanın sahibi Almanya/Manheim'dan bir firma var, 8 aydır internet üzerinden kuruyemiş satışı yapmaya çalışıyorlar.
Arada bir reklam denemesi yapıp biraz dönüş alıp bırakıyorlar, kendilerine senin çalışmalardan bahsettim uygunsa bir toplantı yapabilir misiniz demişti.

Kendileriyle Zoom üzerinden yaptığımız toplantı sonucunda, Google reklamları ağırlıklı olmak kaydıyla sosyal medya reklamları da dahil olmak üzere aylık danışmanlık için anlaştık.
Aylık reklam bütçesi 450 EUR (ölü - dip seviye), başlangıç durumunda aylık ciro: 750 EUR idi.

Durum tabiri caizse sinekten yağ çıkarma yada imkansıza oynama gibi bir durum vardı.
Bu durumda bile sosyal medya reklamlarına para harcamak istediklerini söylediler.

Yol haritamı belirlemiştim, ondan dolayı kulak asmadım bile.
Site altyapısı Wordpress'ti. Hemen Google analytics, tag manager, Google Merchant Center kurulumlarını gerçekleştirdim.
Dönüşümlerin kurulumunu yaptım.

Sonra Google reklamlarından arama ağı ile kategori aramalarını hedeflemiştim,
Google alışveriş kampanyasını oluşturup, bütçe neredeyse ''yok" seviyesinde olduğundan kategorilere parçalamadan tüm ürünlere alışveriş reklamı vermek zorundaydım.
Arama ağından gelen tık başına maliyet 0.65-0.95 EUR aralığındaydı. Alışveriş reklamından gelen tık başına maliyet, yanlış hatırlamıyorsam 0,15-0.35 EUR aralığındaydı.

Yani günlük 15 EUR bütçe verilmiş, her kampanyaya 5 eur harcama koşulumuz var ve benim açtığım 3 kampanya var.
Sonrasında bu kampanyalar ile bu bütçe için farklı bir şey uygulamam gerektiğini düşünüp, Banner reklamları oluşturdum.

Banner reklamlar ile tık başına maliyeti 0.01-0.05 EUR bandında tıklama alıyorduk.
Reklamları da sadece akşam vakti gösterilsin şeklinde zamanlayıcıyı ayarladım. (Hedef kitlemi çok çok iyi araştırdım - araştırmanın detaylarını anlatsam konu çok uzayacak.)
Banner reklamlara bütçenin %85 ini vermekten başka çarem yoktu.

Zamanı ayarlamak altın golü atmaktı.

Satışlar pata pata arka arkaya gelmeye başladı.
Marka bilinirliği de artmaya başladı.
Organik tarafta markanın adını aratma sayıları 1 ayda 3 katına çıktı.

ilk ayın cirosu: 2250 EUR (bütçe 450)
2. ayın cirosu: 6500-7500 EUR (bütçe 750)
3. ayın cirosu: 13.250 EUR (bütçe 750)
4. ayın cirosu: 22.500 EUR (bütçe 1500)

Başlangıç cirosu: 750 EUR > 22500 EUR

Firmaya hiç çaktırmadan 4 ay boyunca bütçenin %95'ini Google reklamları yayınladım. ( sosyal medya reklamlarını yeniden pazarlama için kullanıyordum %5 yetiyordu. )
Firma sahipleri sosyal medya reklamlarından devam etmek istediklerini, Google reklamlarını durdurmak istediklerini söyledi. (Bunu 1. ay bittiği günden itibaren her ay söylemişti.)
Firma sahipleri ile son toplantı da tekrar, Google'ı durdurup, sosyal medya reklamlarından devam edelim ve bütçeyi de 750 EUR yapalım deyince;

Ya bütçeyi arttırırsınız ve Google reklamlarına karışmazsınız, ya da bütçeyi arttırmaz ve Google reklamlarını da kapatırsanız ben çalışmayı bırakırım dedim.

Onlar vazgeçmediler, bende vazgeçmedim. Kurduğunuz kampanyaları da silebilirsiniz deyince, sosyal medya hariç her şeyi sıfırlayıp bıraktım.
750 EUR cirodan > 22.500 EUR ciroya, haftada 4 sipariş alırken > günlük 17 -22 siparişe çıkardıktan sonra, kendi ayaklarına sıkmanın bedeli ne mi oldu?

Bıraktıktan sonraki 13 ay içinde görüp görebilecekleri en yüksek ciro 1.250 EUR olmuş.

CİROSU 30 KATINA ÇIKMIŞ FİRMANIN SAHİBİ SİZ OLSAYDINIZ yükseldikten sonra nasıl ilerlerdiniz?
Merak ettiklerinizi ve düşüncelerinizi yorumda sorabilir, paylaşabilirsiniz.

İyi forumlar,

YENİ VAKALARDAN BİLDİRİM, HABERDAR OLMAK İSTEYENLER:
@Saitama; @ELLAS; @anf690; @Gelistirici; @hakan4729; @Letyoudown; @UKHosting; @Hastesi; @Samet; @Senatesmedya; @Dorebar; @Begeb; @Hodari; @LETRX; @Lareda; @coderxmax; @A.AY; @Muktesit; @ProSunucum; @Askitom; @bayek; @RamazanYesilmen; @Bilmece; @Tolgakaptan; @sfurkanoven; @okyanus1; @hesaplisansatis; @celal1387; @webtasarimda; @Gokhy; @ensylcn; @Royalty; @disavurum; @Sefer; @Teksen_06; @Gelistir; @Darkcod3r; @AzraeList; @hakanyerlikaya; @baliktasarim; @SerhatFamilyy; @Honomy; @Xsystem; @Disturbed; @Enes65532; @OguzhanLevent; @kertenkele01; @ShakiraTR; @enessafak; @Polemik; @MurphyFashion; @yasinka; @GreenLight;