Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Asgari ücretli çalışan sayısı yüzde kaç?

* Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan 2022 Temmuz ayı istatistiklerine göre, ülkemizde 15 milyon 987 bin 428 işçi olduğu düşünüldüğünde, çalışma yaşamında yer alan işçilerimizin yüzde 62,54'ü asgari ücret almaktadır.22 Kas 2022"

İngilizce bilen bilgisayar mühendisiyim. geçen sene global bir firmada yöneticiyken şirketim türkiyeden çekildi işsiz kaldım. şu anda asgari ücretle çalışıyorum.
Şu an yayınlayanan istatistiklerin %90'ı doğru değil. Hele işin içinde para varsa.
Çoğu kişi vergi dilimine girmemek için resmi maaşını asgari ücret gösteriyor. Bu senin veya çevren için geçerli olmayabilir ama asgari ücretlilerin %40ı da böyle. Bu istatistiğe de inanmayabilirsin.
Asgari ücretli şu an 1+0 veya 1+1 evlerde uygun fiyatlarla kalabilir. Ya da eski 50 senelik binalarda...

Yoksulluk sınırı 33.788 TL. Dolayısıyla bu tutar altında kalan kazanan herkes yoksuldur. Ve yoksul gibi yaşamaya mahkum edilmiştir.

Asgari ücretliye bu tarz kümes gibi evleri ve yaşam biçimini ben değil iktidar ve %52 layık gördü. Soğan ekmek yeriz yine vazgeçmeyiz diye bir seçim yapılırsa sonucu bu olur. Bu sonucun olacağını da herkes biliyordu. En az 2-3 sene daha bu durumlar yaşanacak.

Sonuç olarak asgari ücretli maaşına göre iktidar ve %52 tarafından layık görülmüş kümes gibi evlerde düşük kira bedelleriyle yaşayabilir.