gokturkeyas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
php'yi kurup dosya yolunu tanımlaman gerekiyor.

https://stackoverflow.com/questions/...de-when-php-is

2 farklı method kurmuş;

xammp, lamp gibi kurulumlar üzerinden macte bunları tavsiye etmem direk docker kullan.

hatta hangi ortamda olursan ol docker kullan dostum, docker ekosistemine alışmak işlerini çok kolaylaştıracak.

"php.validate.executablePath": "C:\\xampp\\php\\php.exe",
mac için php kurduysan o dosya yolunu tanımla;

"php.validate.executablePath": "/usr/bin/php8.1",
Merhabalar hocam,

Tavsiyen üzerine Docker öğrenmeye başlamıştım, Docker'a girince bir sürü aralık kapı gördüm ve hepsinden geçmeye kadar verdim Docker'ı ve portainer'ı öğrendim, şimdi Jenkins ile uğraşıyorum ve Git ile GitHub'da kullanmaya başlayacapım haıyrlısıyla yakında. Birkaç irili ufaklı araçta örenmem gerekiyor. Haliyle terminal kullanmayı da öğrenmem gerekti, Warp tercih ettim ve terminali öğrendim.

Geliştirdiğim Wordpress teması için birden fazla volume ile karışık bir docker-compose.yml çalışma ortamı oluşturdum, çok güzel oldu. Bir 40 saat gitti hepsini anlayıp kafamda oturtana kadar ama sonuç çok mutlu edici.

Docker'ı tesvik ettiğin için teşekkürler.

Ancak PHP olayında takıldım. Komut ile conteynır ayağa kaldırmayı denedim, bunu Docker Compose ile de yapmayı denedim ama istediğim kalasöre php içerik gelmiyor? Bu nedenle VS Code'de yolu göstersemde boş klasör göstermi oluyorum. Neneden oldu acaba, neyi yanlış anlamış olabilirim?

docker run -it -d --name c_php -p 80:80 -v /Users/divwizard-m/Documents/Other/Docker/php/8-1:/var/www/html/ php:8.1
version: '3.8'
services:
  c_php:
    container_name: c_php
    image: php:8.1
    volumes:
      - ./8-1:/var/www/html/
    ports:
      - 8000:80
Ayarı şöyle yaptım :
"php.validate.executablePath": "/Users/divwizard-m/Documents/Other/Docker/php/8-1",