Kim haklı tartışmaya gerek yok,herkes haklı herkes haksız.Trafikte, markette,ticarette nasıl ki insanlar en ufak boşluğu dolduruyor,fırsatı kaçırmıyor,kira olayında da aynı şekilde.Ben esnafım,günde onlarca insanla konuşuyoruz,eşe dosta kira durumlarını soruyoruz.Çok büyük hukuk büroları olan,çalışan vs bir sürü avukat müşterim var.Gördüğümü söyleyeyim..

Ev sahiplerinin büyük çoğunluğu daha yüksek kiraya vermek için eski kiracıyı çıkarmak istiyor,bunun için avukatları aşındırıyor,hukukun boşluklarını arıyor,bulamazlarsa satma yoluna vs gidiyorlar.Sahte taahhüt yapıp mahkemeye veren,hergün arayıp akşama kadar kapının önünde oturan,3 ayda bir zam isteyen ev sahiplerine şahit olduk..Kendilerince haklılar.

Kiracılar için durum daha vahim,ev yok,bulsan tutmak zor,ağır şartlar sunuluyor,tutsan taşınma masrafı ortalama 100.000 TL.Kiracı da elindeki kozu sonuna kadar kullanıyor,%25 yada 10 yıl dolmadan çıkaramama gibi..

2.000 den 15.000 isteyen,kendim oturacağım diye çıkarıp kiraya veren çok ev gördük.Tabi hala 1500 liraya oturanı da görüyoruz.Bundan şunu anlıyoruz,haklı haksız aramak saçma geliyor bana.Herkes elindeki fırsatı değerlendiriyor,kimin kime gücü yeterse..Bu devirde güçlü olmayanın ayakta kalması zor,güçlü ve uyanık olmak zorundasınız.Ev sahibiyseniz de,kiracıysanız da..