İşte bu ayrıştırıcı bir dile giriyor bana göre, ben sizinle aynı inançta değilim, insan olarak size saygım var ama kendime de bir zahmet saygı beklerim. Bazı nimetler var ve bu nimetler sizin Tanrınızdan, buna inanmayan bizler nankörüz öyle mi? Ben şimdi durup dururken neden nankör ilan edildim? Dünyaya sizinle aynı pencereden bakmadığım için. Bakın bazen eleştiriyor olsam bile
@onehost.net; 'u çoğu zaman takdir ediyorum çünkü sizin gibi yapmıyor. İnanmayanı nankör, pislik, yalancı, inkarcı, kör, kalpsiz vs. ilan etmiyor. Sizin bir kelimeniz ise çok gücüme gitti, ne gerek var boş yere tartışma çıkarmaya? Ben desem şimdi uçan spagetti canavarına tapıyorum, nimetlerin ondan gelmediğine inananlar nankördür, şöyledir böyledir desem hoşunuza gider mi? Kendisi ile pek aram yoktur ama Coşkun Bey bile Müslüman ülkeyiz tabirini eleştiren bir arkadaşa hak verip haklısınız demiş, sizden de hatanızı kabul etmenizi bekliyorum.
Bu arada küçük bir eleştiri. Farklı görüşlere sahip konulara sanki tahammül daha az gibi tabi kişisel görüşümdür aman sıradaki kurban olmayalım, bazen tartışma olmasa bile " siz inanıyor musunuz? - sizce gerçek mi? - inanmakta zorlanıyorum. - deizmin tanımı. " vs. bazı karşıt görüş konular ya kilitleniyor ya siliniyor. İşinize karışmak gibi olmasın sayın Moderatörler ama sadece provoke etmeye çalışan mesaj silinse de konu silinmese, bizde düzgünce ve özgürce görüşlerimizi paylaşabilsek sanki daha iyi olur. Hani kurunun yanında yaşta yanıyor gibi olan düzgünce görüşünü yazanlara oluyor.
Kullanıcının yazdığı "Türkiye, halkının çoğunluğu Müslüman olan bir ülkedir" sözü %100 doğru, bende bu görüşe katılıyorum.