mefhum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bağkurda böyle bir saçmalık var. Bağkur ödemesinin içinde sağlıktan faydalanmak için extra ücret ödüyorsunuz. Bağkur borcu varsa sağlıktan faydalanamıyor ama o sağlık primini borçlanmaya devam ediyorsunuz. Şirketiniz olmasa yada mülteci olsanız sağlıktan faydalanabiliyorsunuz. Fakat şirket sahiplerine böyle bir ayrımcılık var.
Tavsiyeye gelirsek.
Sağlık probleminiz yoksa ödemeyin. Haciz gelmez. İki senede bir afla siliniyor. Emeklilikte isterseniz gün alabilirsiniz.
Başka bir yerde danışman olarak çalışıyor olabilirsiniz. Özellikle bagkurdan emekli olmak zor olduğu için bir çok şirket sahibi sigortasını başka şekillerde ödüyor.
Bu şekilde eğer yakın bir tanıdığınız varsa sağlıktan faydalanacak kadar 15 gün mesela SGK ödersiniz. Buda 2 bine gelir.
Bunu nasıl resmi bir şekilde yaparsınız konusu ise biraz uzun. Muhasebecinize danışın.
hocam bende bir soru sorayım bağkur borcum 2500 ₺ gerisini ödemiştim ben terk yaptım vergi mükellefi değilim artık şirketim yok borcu ödemezsem bir şey olur mu ? ve ya sildirebilir miuim