By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ben deprem bölgesinde yaşıyorum. İT diyip aşağıladığın hayvanların gün geliyor bir havlamasına ömrünü verirsin. arama kurtarmada kullanılan insan bulayım derken göçük altında kalan. patileri parçalanan kaçtane köpek var biliyor musun ? ben kendi gözlerimle gördüm gözü yaşlı annenin bir umut köpek bi koku alırda havlar diye nefes almadan köpeği gözüyle takip ettiğini. allah kimseye böyle bir duruma düşürmesin. benim köpeğimin arkadaşı vardı lucky diye arama kurtarmada çalışıyordu o hayvanın piskolojisi bozuldu depremde arama kurtarma çalışmalarından sonra.

her canlının yaşama hakkı olduğunu unutmayalım.

bu arada bu köpeklerden daha zararlı yakşalık 10 milyon mülteci var bu ülkede.
Öncelikle geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun.

Sahiplilere köpek diyorum başıboş olanlara it.
Kurtarma köpekleri özel seçilmiş eğitilmiş köpeklerdir. Başıboş itlerle bir değildir. Aynı bölgede başıboş itlerin naaşlara saldırdığı haberlerini de gördük. Bu yüzden aileler başlarında nöbet tutuyordu.

Başıboş itler adam öldürür , başıboşun kimseye faydası yoktur.

Bakın bu it sahipli olsa da başıboştur. Onun saldırmasıni engelleyecek hiç bir önlemi yok. Siz bu adamın bacağını gördünüz mü?

https://twitter.com/anadoluajansi/st...308970317?s=20

Bu da karayollarında kazaya sebep olan başıboş itlerin eseri(!)

Her canlının yaşama hakkı belli ölçüde vardır.insana zarar verecek boyuta gelirse sonlandırılır.
Yazın ilaçlattığınız sinekler, böcekler ...
Kesip etini yediğiniz hayvanlar...

(İstisna(!) başıboş itlere yal yapmak için kesilen,dana,kuzu, balık, tavuk can değildir(!) )

Mülteci konusunda da yukarda örnek verdim.Konuyu başka bir olaya çekmeye çalışmanız buna benziyor ne yazık ki:
KBB doktoruna gidiyorsunuz doktor size önce ayaklarınızda sorun var ortopedide onu tedavi ettirmeden sakın bana gelmeyin mi diyor🤔