Konudan tamamen bağımsız olarak anlayamadığım bir konu var, genel bir algı mıdır bilmiyorum ama artık bir Atatürkçü olarak zoruma gitmeye başladı.
İslam vs Atatürk
İslam vs Bilim
İslam vs Laiklik
Bu kavramlar nasıl birbirine rakip gibi görülüyor? İslam'ın karşısında ama sizde Atatürk diyenler acaba Atatürk'ü İslama rakip mi sanıyorlar? Atatürk bir din mi? Bir din için kıyaslama veya karşılaştırma yapacaksanız yine başka bir din ile yaparsınız, ne diye sürekli Bilim, Atatürk ve Laiklik sanki İslam karşıtıymış gibi gösteriliyor? Bu kıyaslar bana garip geliyor artık, hangi inançla veya inançsızlıkla olursa olsun Atatürk'ü karşıt argüman olarak ortaya atanlardan nefret ediyorum. Bir İslam eleştirisinde ama sizin Atatürk de böyle demişti gibi sözler söyleniyor, inanç konularını konuşurken konunun Atatürk ile ne alakası var diye kendi içimde sorguluyorum. Hakeza bilim, sanki inanç ile bilim sürekli yarışıyor, ikisinden biri kaybediyormuş gibi. Laiklik desen zaten ülkenin bence %30-40 kadarı tam olarak ne demek olduğunu bilmiyor, kelime anlamından bihaber diye düşünüyorum. Laiklik inancına karşı değil, bilakis inancını özgürce yaşamanın anayasal güvencesidir. Lütfen kavramları karıştırmayalım, boş yere birbirimizi kırıyoruz.