ResLio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok doğru, şuan rr anlatmak istedim konuda, ama derine inemedim, rr ile kazanıyorum zaten, her işlem kasamın %5 veya %3 ile açılıyor

mesela bu işlem, 5 dolar ile girilmiş, %22 karda, 1 dolar kar var, işlem 10x ile açılmıştır, 20x yazmasına bakmayınız, para kaybetmek kolay, kasayı korumak önemli, 100 dolarınız var ise kasanın %5 kadar işlem açın, 1000 dolarınız var ise kasanızın %2 veya 3, ile işlem açın, zaten 5x kaldıraç ile, 10 işlem açılsa, 3ü stop etse, diğer işlemler kar edilse, günü kar ile kapatırsınız umarım, ytd
Keşke her şey yazdığınız gibi kolay olsa hocam... Mantık ve ilerleyiş doğru ama burda en önemlisi işlem stratejileri, trade journal tutma, veri okuyabilme, grafiği derinlemesine görme ki (konunuzu tam okuyamadım kusura bakmayın okuyacağım) indikatörlerden ziyade fiyatın ve marketin yapısını okuyabilmek gerek. İndicatorler de yapıyı baz alır zaten. Tabi bunları girmeden önce iyi bir eğitim ve sağlam bir PSİKOLOJİ gerekli. Kimsenin hevesini kırmak istemem ama Day trade herkesin harcı değil insanımız dolar kazanmam gerek mantığı ile elindekini de kaybediyor. Önce eğitim( kesinlikle ilk etapta paralı eğitim almanıza gerek yok sonrasında deneme için bakarsınız) sonra psikoloji. Psikoloji bu işin %90'unu oluşturur gerisi işlem stratejileridir. Aylardır onlarca kaynak paralı eğitim yerli yabancı PDF ler videolar erittim.
Tavsiyem; 1 işlem aldıktan sonra duygusuz olup işlemi sonuna kadar taşımayı öğrenmek gerek stop olmaktan korkmamak lazım.
2 işlemsiz kalabilmek gerek her dakika her saat işlem alacağız diye bir şey yok. Grafiğin sonu yok mumlar hep gidiyor...