Cihan_Tavli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaldıraç kullanırken(FX kripto vs. Hiç farketmez) kaç x açtığının hiç bir önemi yok. Önemli olan pozisyon büyüklüğünüzdür. Rr sistemini (risk and reward) öğrenin arkadaşlar. Risk yönetimi her şeydir. Bu piyasalarda yeni iseniz öncelik kazanmak değil kasayı korumak piyasaya tutunabilmektir.
çok doğru, şuan rr anlatmak istedim konuda, ama derine inemedim, rr ile kazanıyorum zaten, her işlem kasamın %5 veya %3 ile açılıyor

mesela bu işlem, 5 dolar ile girilmiş, %22 karda, 1 dolar kar var, işlem 10x ile açılmıştır, 20x yazmasına bakmayınız, para kaybetmek kolay, kasayı korumak önemli, 100 dolarınız var ise kasanın %5 kadar işlem açın, 1000 dolarınız var ise kasanızın %2 veya 3, ile işlem açın, zaten 5x kaldıraç ile, 10 işlem açılsa, 3ü stop etse, diğer işlemler kar edilse, günü kar ile kapatırsınız umarım, ytd

Umar80 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Henüz okumadım ama bayağı uğraş var
emek olmadan uğraş olmadan kazanılmaz, teknik detayları anlattım sadece, gerisi yapılacak şeyler azim ile olur, çabalamak gerekir,

bi arkadaşımın bu şekilde bi grafiği vardır, kaldıraçınız %3 ve sermayeniz 10k ise, onun işlemlerinden ve kazançlar bu şekilde, ön görülüyor, ama azim işte, olmaz değil olur, ama kazanç kadar kayıpta olabiliyor, benim kasam kucuk ve bu kadar büyük hedeflerim yok.

rakar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaldıraç kumar falan değildir. Kaldıraç, fonunuzu iyi yönetmek ve birden fazla işlem alabilmek amaçlı kullanılır.

detaylı bilgi için youtube’a risk reward yaz dostum. Bir şeyi öğrenmeden tavsiyeler vermen biraz gülünç olmuş.
haklısınız hocam, pek bilgim yok, 2.5 sendir çalıştıgım için, araştırmaya vaktim olmuyor, akıl akıldan üstündür, sizin beceriniz deneyimleriniz belki daha fazladır, saygı duyarım, herkesin başından birşeyler geçmiştir, senide merak ettim hocam, anlat tecrübe olsun, yaşamadan görelim