Dmrbs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum ezbere yazmışsın.
O Avrupa ülkelerinde deprem riski yok. Herkes Istanbul ne zaman nasıl yenilenecek diye günlerdir tvlerde sokaklarda konuşuyor. Eee hadi parayı betona gömmeyelim nereden gelecek bu beton, demir? Deprem bölgesindeki maddi zararın 100 milyar dan daha fazla olduğundan bahsediliyor, bazı haberlere göre ise trilyon dolar civarında.
Ayrıca Almanyada çok büyük bir ev krizi var biraz basını takip etmeni tavsiye ederim, bu başta göç kaynaklı görünüyor, kısmen evet ama artık Osmanlı döneminden kalma evlere dolu her taraf.
Arkadaş sen benim yazdığımı çok farklı yorumlamışsın, Türkiye Cumhuriyeti devleti var olan parasını inşaata gömmüştür, abudik gubidik insanlara peşkeş çekmiştir, ağaçlar ormanlar gözümüzün önünde bilerek yakılmıştır, sit alanlarına çökülmüştür. İnşaat sektörüyle ayakta kalmaya çalışmıştır. Türk halkına ev satın almanın bir yatırım olduğunu pazarlamış ve ikna etmiştir. Hem Türk halkını hem kendisini fakirleştirmiştir. Siz çok Almanya'ya takılmışsınız, sizin için Güney Kore diyeyim veya farklı bir ülke. Varsayın siz farklı gelişmiş ülke ile analiz yapın.

Türkiye Cumhuriyeti şu anda daire karşılığında vatandaşlık vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti bunu yatırım olarak görmektedir ve dünyaya pazarlamaktadır.

2 hafta önce İskoçya'daydım, Edinburgh'da bunun reklamının yapıldığını gördüm.

Vurguladığım nokta halk ekonomisiydi ... Almanya'nın deprem durumu değildi ....

Betona harcanan para sanayiye harcansaydı, betondan edeceğin kârı sanayiden elde edecektin zaten.