Merhaba, gece R10 üzerinde dolanırken sorunuza denk geldim, kendi bilgi birikimime dayanarak cevap vereyim;

Bence ajansınızın yaptığı temel yanlış, hal-i hazırda içerik üreticileri, SEO uzmanları ve dijital pazarlama uzmanlarının toplandığı bir mecrada reklam yapmak. Forumdaki kişilerin çoğu SEO, dijital pazarlama, içerik üretimi konularında zaten bilgi sahibi olan kişiler. BU durumda reklam çalışmalarınız -amiyane tabirle- "tereciye tere satmaya" çalışmaktan ileri gidemiyor.

Yerinizde olsaydım, dijital pazarlama - SEO ve içerik üretimine ihtiyaç duyma olasılığı çok daha yüksek topluluklara yönelmek olurdu. Mesela bu, "estetik cerrahlar" meslek birliği olabilir; ya da e-ticaret girişimi bulunan veya e-ticaret girişimi gerçekleştirmek isteyen kişilerin toplandığı bir forum veya topluluk olabilir.

Türkiye'nin muteber ve büyük reklam ajanslarından birisinde 2 yıl kadar reklam yazarlığı yaptım; pazarlama 5N1K üzerine kuruludur. Hizmet veya ürününüzü, bu konuda uzmanların olduğu bir yerde pazarlamaya - satmaya çalışmak (imkânsız olmasa da) zor olabilir. Ancak pazarlama kanalının ikinci, biraz daha uzak ancak verimli arazilerine açıldığınızda müşteri portfoyünüzü genişletmeniz mümkündür. Girişimciler, uygulama geliştiricileri, e-ticaret meraklıları, meslek birlikleri sizler için daha verimli olur - bence...

Umarım faydalı olabilmişimdir. SEO uyumlu içeriklere ihtiyacınız olursa, sizin için de yazabilirim