otoimmün rahatsızlıkların tamamı ile ilgili genel öneriler:
- beslenmenize çok dikkat edin, probiyotik destekli (kefir yoğurt badem meyve ve bol sebze tüketin.) şekerli karbonhidratlı yiyeceklerden kaçının.
- spor yapın.
- gece 23.00 05.00 arasını uykuda geçirin. gündüz de 1 saat uyuyun.
- ev temizliğine genel olarak önem verin, hava temizleyici vs ile birlikte iyi havalandırma ve bol oksijen de gerekiyor. polen alerjisi nedeniyle sabah 06 09 arası ve akşam 18 21 saatleri arası camlarınız kapalı olursa iyi olur.
polen vs ve diğer alerjiler
- yukarıdaki tüm önerileri dikkate alın. ilave olarak ben homeopati tedavisi öneriyorum. Türkiye'de yapan var mı bilmiyorum, oğlum yıllardır çektiği rahatsızlıktan kısa sürede kurtuldu. Bizim kedi alerjisi de vardı onu da uzaklaştırdık bir kişiye verdik. şimdi çok rahatız şükür.
- alerji ilaçlarını çaresizlik durumunda kullanabilirsiniz ama sürekli alışkanlık haline getirmeyin. alerjiyi azaltan takviyeler var ginseng vs katkılı şeyler.
- çörekotu mutlaka kür olarak 2 3 hafta kullanıp sonra 1 hafta ara vererek kullanın.
- mutlaka alerji testi yaptırın. ben sadece polen alerjiniz olduğunu değil başka alerjileriniz de olabileceğini düşünüyorum. size direkt antihistaminik veren doktorlardan uzak durun. nedeni araştırmayan bu konuda benim kadar bile bilgi ve ilgisi olmayan doktorlardan kaçın hocam. bunların uzun vadede bir sürü yan etkisi var.
sağlık diliyorum.