Bütün ümidim gençliktedir
Çok geçmiş olsun. Yaradan beterinden korusun. Çok yorum yapılmış, hepsini okuyamadım. Ancak bir Trafik Bilirkişisi olarak naçizane yorumu yapayım. Gördüğüm kadarıyla kontrolsüz kavşak. Yani herhangi bir trafik levhası yok. Dolayısıyla sağdan gelenin geçiş önceliği vardır (Trafik Kanunu Madde 57/1-c-2). Yani gri aracın geçiş önceliği bulunuyor. Ancak polis ekipleri, gri aracın hızlı gittiğine kanaat getirirlerse, tali kusur olarak 52/1--a maddesini değerlendirebilirler. Bu durumda kazada %75 siz, %25 diğer araç kusurlu oluyor (Mavi araç, sizin diye düşünüyorum). Fakat diğer aracın hızlı gittiğine kanaat getiremezlerse, %100 siz kusurlu oluyorsunuz.
Sürücülerin alkollü olması, firar etmesi vs.. bunlar kaza sebebi değildir. Savcı idari yaptım kararı uygular muhtemelen ve para cezası verilir. Ortada sadece maddi hasar olduğundan, çok fazla bir ceza uygulanmaz diye düşünüyorum (Tabii bu benim kanaatim, burada top savcıdadır).
Uzun lafın kısası, kazada iki sonuç bulunuyor;
1- Kazada tüm kusuru size verirler ve karşı tarafın hasarının hepsini sizin sigortanız karşılar (Tabii karşı tarafta çok fazla hasar çıkarsa, belirli bir limit üstü varsa kaskonuzdan, yoksa cebinizden karşılamak zorunda kalırsınız)
2- Kazada size %75, diğer araca %25 kusur verilir. Sizin aracınızın %25'lik kısmını diğer aracın sigortası, diğer aracın %75'ini sizin sigortanız karşılar (Bu konuda çok emin değilim, neticede sigortacıların işi)
Her iki durumda da çok geçmiş olsun. Kaza raporu E-devlet'e düşmüştür. Bana özelden gönderirseniz, daha net yorum yapabilirim.