Merhaba.
Amerikan vatandaşı bir arkadaşım var, eşi Türk. Her ayın yarısını Amerikada çalışarak, yarısını Türkiyede ailesi ile geçiriyor. Sürekli yolculuk yaptığı için de tanıdıklarına oradan siparişlerini getiriyor. Sağolsun daha önce telefon, ayakkabı, Columbia mont vs getirdi bize. Kendisine teklifte bulunacağım ama önce bir görüşünüzü almak istedim.
Kendi aldıklarımdan örnek vereyim;
Columbia mont aldım, TR fiyatı 15.000 civarı idi, ben 120 dolara aldım dolar 18-19 bandında iken.
Adidastan iki tane ayakkabı aldım. TR fiyatı o dönemde toplam 5400 iken, ben ikisini 110 dolara aldım dolar kuru aynı iken.
Alışveriş şöyle işleyecek. Amerika teslimli, getirmesi yasal açıdan sıkıntı olmayan, istediğiniz ürünü bulacaksınız. Link atacaksınız. Örneğin 100 dolarlık bir Columbia mont. Arkadaşa soracağım. Yeri olduğu taktirde
Ürün fiyatı x dolar kuru x 1.2 (yani %20 komisyon) olarak hesaplamayı yapacağız. Bunun yarısını ödeyeceksiniz. (Üyelik sürem ve ticaret geçmişime bakabilirsiniz.) Bir ay gibi bir sürede ürün gelecek. Adresinize kargolayacağız veya aynı şehirde isek elden teslim alacaksınız.
Belirli kapasite (valiz boyutu dolayısı ile) dahilinde olmak üzere, siz bu tarz ürünler satın almak ister misiniz?
Şu an düşünce aşamasında fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.