kendi yaşadığım örneği anlatayım.
Kiracım 1700 den oturuyor du ben de kirada yım. Bak benim kiram seninle aynı ama ev sahibi 5.500 yapacak diğer kiracının artışı benden yaklaşık 1-2 ay önce falan oldu haber verdim kiracı ile de sözleşmeye yaklaşık 6 ay falan vardı bakarız vs diye takmadı. Gel konuşalım diyorum seninle olan sözleşmeye az kaldı vs hala umursamıyor kısa süre kala geldi ee ben ödeyemem 3k falan öderim diyor dedim ben neden cebimden fazla vereyim ki benim artışım oranın da yapalım sen de kal ben de kalayım madem çık diyorum kendim geçeceğim yok inat ediyor haziran çıkacağım vs diyor dediği sürede de sanırım 8-9 ay süre nerede ise dava açsam 9 ay atacak en az o bu uzayacak gidecek iyi kötü olmayalım yeterki çık dedim bu sefer de %25 zam yaparak ödemiş ona ad hadi dedik kendi evimiz var ama rezil olan biziz bu arada öyle idi böyle idi zaman geçti şuan duyduğum o mahallede 15k dan falan kiraya çıkmış
Şimdi kendi evimi tadilata soktum gidip kendim oturacağım bir daha ev alıp kiraya vermek mi aman aman uzak dururum. Arsa al, araba al, dükkan al daha iyi yada ev al boş dursun çok daha iyi. Bu kiracı ev sahibi sorunu çok yaşanıyor kiracı diyor ki eee sen evi 200-300 e aldın bak ev bilmem kaç milyon oldu zaten kira arttırma o kadar vicdansız olma vicdansız ev sahipleri. Arkadaş sen de kredi çekeydin alaydın madem o kadar basitti ya da sende para biriktirip alaydın madem o kadar basitti senin de evin olay dı 3 milyon daha iyi mevkiden alaydın olaydı evin 10 milyon. Ev sahibi çevreye bakıyor şuan 1+1 giriş kat 8k dan aşağı değil kirası ev sahibi ne yapacak normal fiyat dan değil de altın da fiyat istiyorlar yine vicdansız ev sahibi oluyor. Bu vicdansız ev sahibi diyenlerin %90 ı ev sahibi olsa idi aynısını belki daha fazlasını yapıp isterler di kiracı dan. Kimse demesin ki 3 milyon luk evi ben 1-2k dan kiraya veririm ya da o şekil de devam ettiririm kirayı bilmem ne çevreye bakıp çevre de 15k dan veriliyor ise o kişi de istemesi normal değil mi. Evi satsın hiç bir şeyin yatırımın dan anlamasın gitsin parayı faize koysun daha karlı adam için. 1 Ay da 60-70k getirisi var ne uğraşacaksın kiracı ile. Evli olmasam yapacağım en kötü şey bu olurdu açıkçası duruma göre de ticaretim de kullanmak.
konu sahibi arkadaş yanlış anlamasın genel olarak söyledim şahsi bir söylem değil yani. Ben de Antalya da yaşıyorum emin ol dava 9 ay yada 1-2 yıl sürsün elinde sonun da çıktığın da ne yazık ki kira fiyatları daha yüksek olacak şuan senin ödediğin kira fiyatına kiralık evin odasına o parayı istiyorlar en kötü 1+1 e bile en kötü 8-10k istenen ilanlar gördüm senin çıkış netleştiğin de fiyatları tahmin edemiyorum artık. örnek bir ilan düşün antalya gibi nem+sıcak olan bir yer de adam evini bölmüş 1+0 kiralık yapmış klima bile takılmasına izin vermiyor "
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...20109787/detay "