karamesse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorunlu ev mi ? Perili ev gibi mi

Birkaç yıl beklemek mi ? Yani sen aç yaşa kiracına bak diyorsun ? Yok öyle bir şey arkadaşım. Herkes malın hakkını verecek. Olur mu öyle 9 binlik evde 1.500 liraya oturmak bir de dil çıkarmak. Bu konular ciddi konular insanlar bir ev alabilmek için yıllarını veriyorlar, hayatlarından geçiyorlar, yemiyor içmiyor ev sahibi oluyorlar kiracı dil çıkarsın diye mi ?

Hak konusunda dava açılır korkum yok. Kimsenin de korkusunun olacağını zannetmiyorum.

Emsal vermişsiniz ancak ben de çok çıkan kiracı gördüm. Yapacak bir şey yok çünkü nihayetinde ev adamın evi siz orada adı üzerinde "kiracısınız". Düşük kirada oturabileceğim diye çoluğunu çocuğunu eşini her gece içlerinde korku ile uykuya daldırmak mantıklı mı ?

Sözün özü anlaşmak gerek. Kirada oturulan daire için dilinizin koparılmasına değmez. Değerinden düşük bir kirada da kimseyi güle oynaya oturtmazlar, oturtmamalılar.
Ben size hukuki yollarla neler yapilabilecegini soyluyorum. Hakkini bilen kiracıya değil dokunmak, izni olmadan evine gelip kapısını çalsanız o evi 10 yıl unutun. Bir de adamın tehditten dolayı taşınacağı yeni evin kirasını verir, adamın yuzunu bile goremezsiniz.

Size kim söyledi ki adamın o evde yaşamaya devam etmek zorunda kalacağını? Eşyalarım var der evi boşaltmaz, eşyalı başka bir eve çıkar size de kirasını ödetir. Size bir hukukçu ile konuşmanızı öneriyorum. Bilmeden bir anda evinize çöktürürsünüz ruhunuz duymaz. Ne kullanabilirsiniz ne kiraya verebilirsiniz ne de içinee zaten mahkemelik bir kiracı olduğu için satabilirsiniz. Kredi ödemenizden daha çok adamın yeni evinin kirasını ödersiniz 😂