Öncelikle geçmiş olsun fakat benim ev sahiplerine bir sorum var bu konuda. Bundan 8-9 yıl önce herkes çok daha rahat yaşarken bu derece enflasyon yokken 1 tane ev sahibi ya kardeşim ülkede her şey iyi herkes geçinebiliyor ben bu sene kirana indirim yapıyorum diyeni gördünüz mü acaba ? Gerçekten çok merak ediyorum. Bir anda enflasyon tavan yapınca eee kardeşim ülkede enflasyon var ben kirayla geçiniyorum, evime ortak mısın demeye başladılar.
Ev bir barınma ihtiyacıdır yatırım aracı değildir. Şimdi birileri çıkıp hayır bu enflasyonda yatırım aracıdır derler eminim. Madem yatırım aracı alıp kiraya verirken 1.000-2.000 TL gibi rakamlara değil de o zaman 10.000 TL gibi rakamlara kiraya verseydiniz ya kim engel oldu size. Madem yatırım aracı bu işi ticarete çeviriyorsunuz evi kiralarken sözleşmeye ülkede bir gün hiper enflasyon olursa ben kafama göre zam yaparım diye bir madde ekleseydiniz. Kendinizi garantiye almış olurdunuz.
Nedense bu ülkede herkes işine geldiği gibi hareket etmek ister. Kendine yapılan bir haksızlık olunca hak hukuk ama kendi yaptığı bir haksızlık olunca ben yasalardan muaf olayım isteği. Yasada %25 diyorsa buna sende uymak zorundasın bende uymak zorundayım. Kimseyi zorlayarak bu sınırın üstüne çıkamazsınız. Ha yok seve seve çıkmıyorsa sevdire sevdire çıkartırım diyorsanız çıkarın evden gidip yüksek fiyattan yabancıya kiralayın. Ama kimse şunu da unutmasın. Bu ülkede %75-80'lik bir kısım asgari ücretle çalışıyor. Yarın kimse çıkıp da ben evimi yüksek fiyata kiraya verdim evde alt kiralama yapılıyor, kiracımı çıkaramadım evimi yaktı gitti demesin. Kendi düşen ağlamaz.