sesar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba katkınız için teşekkürler. Evet ben de tekstil mühendisiyim şu an yapmasam da. Sublimasyon kişiye özel çeşitli ürünler ile başlayıp düz press sistemini çözdükten ve arz talep konusunda öngörü sahibi olduktan sonra DTF sistemine geçmeyi düşünüyorum.
DTF yazıcı pahalı olduğundan ilk etapta dtf çıktılarını fason olarak satın alabilirim. Ama şu an emekleme aşamasındayım yani düz press seçiminde sıkıntı yaşıyorum.

Yana açılan var üste açılan var. Marka kalite farkı da oluyor vs. İthalatçı firmaya sorduğumda bilgiden ziyade direk satmanın peşindeler bütçenize göre alın diyorlar.
Ben ise fiyat performans ürünü piyasada kullanılan bir ürün arıyorum.
Rica ederim.

Aynen maalesef DTF hem makinalar pahallı hemde boyalar vs pahallı. İlk başta baskıları fason almak en mantıklısı.

Pres için ilk başta bizde yana açılan manuel pres kullanıyorduk. Fakat mekanik olduğu için zamanla sıkıntılar çıkarıyordu. Ara ara parça değişimi gerekiyordu. Bunun yerine otomatik yukarı açılanlar daha iyi olur diye düşünüyorum.

Fiyat performans ürünü arıyorum demişsiniz. Yani zorlayabilirseniz çift tabla tam otomatik presler var. Yanlış hatırlamıyorsam 6-8 bar bir gibi bir hava basıncı ile çalışıyor. Yani buda yaklaşık 100 lt 8 bar kompresöre ihtiyaç duyuyor demektir. Ekstra maliyet yani.

Ama ilerleyen zamanlarda mutlaka düşünün derim. Hem işinizi hızlandırır, hem kolaylaştırır.