- tecrübelerime dayanarak tan bu yazıyı yazıyorum lüften eleştiriye açığım ama laf olsun torba dolsun aşşağılayıcı cümlelere değilim
- konu sonuna hayatımdan basit bir örnek vereceğim
Günümüzde herkes zengin olma peşinde elbette çünkü mutlu bir gelecek çabası ama internette forumlarda sosyal medyalarda vs bir çok platformu da asıl zengin olmayı size bahsetmiyor lar şöyleki adam misal Andrew Tate ı örnek alacağım adamlar onun video ses lerini kullanarak kendi bastıkları kitabı satıyor lar hadi ama dostum kimse sana işin sırrını vermez sadece püf noktalarını gösterir bu 2 si tamamen farklı madem o kadar zengin edecek iş modellerini işin sırlarını neden sana versin ki adamlar sana işin püf noktasını verip kendisine rakip hazırlıyor çünkü rakibin deki hataları görecek ve kendisindeki o hataları düzeltecek böylece daha mükemmel olacak olay herkesin yaptığını yapabilmek değil hiç kimsenin yapamadığını yapmaya çalışmak x sitesinde de nike ayakkabı satılıyor a satıcısı 200 e satıyor b satıcısı 250 ye 250 ye satan daha fazla satıyor niye 2 side aynı ayakabı ama b satıcı size ayakabıyı gönderirken içine 5 tl lık şeker atıyor lar olay tamamen bundan ibaret aslında sen 250 tl ayakabıyı alınca zengin olmuyor sun aptal yerine konmuş oluyor sun günümüzdeki çoğu insanda harcama tutkusu var
Örnek bir anımı anlatmak istiyorum ben denizli'de mermer fabrikasında 21 yaşındayım este operatörlüğü yapıyorum aylık 15 bin tl alıyorum benimle beraber de gelen 2 çocuklu evli barklı bir abim var hergün sabah sigara + 2 simit 2 meyve suyu akşam da 3 bira alıyor şimdi 1 sigara 50 tl simit ve meyve suları 10 tl eder 40 tl bir bira 50 tl 150 tl günde 240 tl boğazına gidiyor 240×30 = 7200 tl şimdi zaten sen 15 bin alıyor sun bunun yarısını fuzulu harcıyor sun tamm bende sigara içiyorum bende simit poğaça alıyorum ama bira almıyorum sen birde evli adamsın çocugun var eşin var ben tütün içiyorum sen parlement aylık 15 alıyor sun parlement senin neyine ben hisse senedi alıyorum yatırım amaçlı günlük kar marjım 500 tl sen haram diyor sun ve bekara zina haram değil diyor sun şimdi soruyorum ozmn ben kazanırken zengin olurken aylık kazandığım paramı temel ihtiyacı m haricini değerlendiriyorken sizce bu tesadüf olabilr mi
Buraya kadar okumaya zahmet ettiysen tebrik ederim inan doğru yoldasın çünkü elim 2 kere uyuştu yazarken
Merhaba
Emin olun, o abi dediğiniz adam sadece kendi maaşıyla geçinmiyor. Yoksa o masrafı yapmaz, yapamaz. Bu aklı selim insanlar için dediğimdir.
Diğer yandan, bir erkek hanımının maaşına göz dikip ne de olsa para var ben bunu da yapayım diyorsa o da yanlışdır.
Ortada iki tür insan karakteri çıkıyor.
Birincisi derisi kalın ve kendi keyfine yaşayan
Diğeri de sorumsuz ve başkalarının yardımını kendisine artı olarak gören.
bunların her ikisi de cahil toplumlarda olur sadece genellikle.