RifatOzkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne kadar boş konuşuyorsun köle olarak görmek falan?
Şu yaptığın boş konuşmayı gidip fırında markette kasap da yapta kovalasınlar seni.
Ev sahibi kiracıyı finanse etmek zorunda değil siz nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz?
Adamın malı istediği fiyata kiraya verir 5. yıl dolduysa emsal kira davası açar.
Deprem sanki bir tek kiracılara oldu ev sahipleri bundan zarar görmedi.
Tekrar söylüyorum ev sahipleri kiracıları finanse etmek zorunda değil zaten devlet kira yardımı yapıyor bölgedeki insanlara.
Bu gibi durumlar da finansman devlettir ev sahibinden değil deprem vergisi ödediğiniz ve vergilerinzi ile finanse ettiğiniz devletten destek bekleyin.
Kimse istediği fiyata kiraya veremez kardeşim. Hukuk devleti kavramını en fazla savunanlardan biri olduğunu falan da iddia ediyorsundur sen kesin. Rayiç bedeli şahısların nefsine göre belirlenen bir miktar değildir. 7500₺ kira Malatya'da aylık olarak iş yerleri ödemiyordu. Neden bahsettiğinizin farkında mısınız? Kasapta, markette sohbet edecek kadar vaktim yok benim. Bugün de burada yine bahsi geçen insanlara ne yapabilirimi araştırmak için bir konu açtım. Kimse kimseyi finanse etmiyor. Öyle yukarıdan bakarak insanlarla iletişim kurmayın. Aynı şehirde ben de evimi kiraya verdim. İki ay oldu evimi kiraya vereli. Aynı dünyada ben de yaşıyorum merak etme. Beddua edilen insan olmakla dua edilen insan olmak arasındaki farkı düşünerek büyüdüm ben. Bunun realist noktası nedir diye sorarsan "ahlaklı insan olmak" derim. Deprem vergisi konu dışı. Adam %100 zam yapmış neredeyse ve karşı taraf bana %700 ödeyeceksin diyor. İstediği fiyata kiralar öyle mi? Devam eden süreçte ilk hareketlerinin 2500₺ değil bir öncekş kiranın maks %25 tutarını yollamaları olmasını az önce söyledim. Boşuna fazla para ödemesinler. Belli ki aynı davranışı sergilemişsin ve gün sonunda eline hiçbir şey geçmemiş. Bu da benim için bir cevap niteliğinde. Belli ki ev sahibi hiçbir noktaya varamayacak. Teşekkürler