Konuyu olabildiğince detaylı yazdım biraz uzun oldu ama merak edilen şeyler olduğunu düşünüyorum.

LÜTFEN KONU İLE İLGİLİ ÖZEL MESAJ GÖNDERMEYİN. SORUNUZ VARSA KONU ALTINA YAZIN ELİMDEN GELDİĞİNCE CEVAPLAYACAĞIM.
EĞİTİM İÇERİĞİ HAKKINDA SORULARINIZ VARSA BANA DEĞİL DOĞRUDAN SATICIYA SORUN.

Yaklaşık 2 ay kadar önce ALBAYRAKTECH kullanıcısından bu konudaki ENTERPRISE+ eğitimini satın aldım.

Bir sistemi denemeden yorum yapmak bana göre etik değil, hele ki ülkemiz şartlarında oldukça yüksek fiyata satılan bir eğitim için bunu yapamazdım.
Bu yüzden eğitimi iyice anlayıp uygulamaya geçmeden yorum yapmak istemedim.

Son bir aydır düzenli kazanmaya başlayınca eğitimi satan arkadaşın, ve daha da önemlisi almayı düşünenlerin bu konuyu hak ettiğini düşünüyorum.
Eğitimi ve süreci merak edenler için öncelikle kendimden ve ALBAYRAKTECH den bahsederek sonrasında geçen 2 aylık süreçteki gelişmeleri olabildiğince detaylı bir şekilde anlatacağım.

Öncelikle kendimden bahsedeyim, kendinizle kıyaslayıp ne ölçüde verim alabileceğiniz hakkında fikir sahibi olacağınızı düşünüyorum.
Ben reklam konusunda geçmişi olan biriyim, en son birkaç sene önce Adsense üzerinde büyük bir çalışmam vardı.
R10 ve R10 dışı birçok kişiyle yüksek miktarda kazançlar sağladık. Öncesinde ve sonrasında farklı reklam firmalarıyla farklı metodlarla çalışmalarım oldu. Yani reklam alışverişi konusunda tecrübeliyim.

Adsense den önce Facebook başta olmak üzere çeşitli sosyal medya ağlarından trafik sağlayarak iyi kazançlar sağlıyordum.
Bu trafiği bazen spam metodlar ile, bazende kaliteli profil ve sayfalar ile yapıyordum. Sektörün her halinde geçmişim var diyebilirim.

İyi bir yazılımcıyım diyemem fakat yazılım konusunda kendi işlerimi görebilecek kadar kendimi geliştiriyorum, en azından html, css, javascript, php, wordpress, site kurulumu gibi konularda kendi işlerimi rahatlıkla halledebiliyorum.

Son 3-4 senedir yatırım araçlarına yöneldim, kendimi bu alanda geliştirdim. Bu süreçte hiçbir reklam ve sosyal medya alanında çalışmadım, kişisel sosyal medya hesabım bile yok diyebilirim.

Özetleyecek olursam, aldığım eğitime uygun bir altyapıya sahip olduğum için kendimi avantajlı görüyorum.

ALBAYRAKTECH (Canberk) hakkında yorumlarım;
Kendisi oldukça konuşkan, sohbet etmeyi, paylaşmayı seven birisi. Ücretli eğitimi aldıktan sonra, daha fazlasını da alacağınıza emin olabilirsiniz.
Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum, kesinlikle büyük fedakarlık var bu eğitimde, yıllara mal olmuş tecrübelerin, maddi manevi kayıpların, yanlışlardan ve zararlardan arındırılarak tertemiz şekilde sunulmuş.
Ayrıca beni sınava sokarcasına soru yağmuruna tutması da hoşuma gitti, yeterli altyapısı olmayan kişilere eğitimi satmıyor olması bence güzel bir davranış.

Özetle; konuşmaktan sıkılmayacağınız, birlikte kafa patlatıp işleri daha ileriye taşıyabileceğiniz birisi.

Eğitim hakkında yorumlarım ve ilerleyişim;
Eğitimi aldıktan sonra 1 hafta sadece içindeki makaleleri okudum, videoları izledim, ve ufak tefek denemeler yaptım.
Sonrasında Canberk e ilk attığım mesajda, "Senden bu eğitimle 1 sene satın almış oldum" dedim.
Deneyimli olmama rağmen benzer sistemleri tasarlamam, kurmam ve para kazanmaya başlamam 1 senemi alırdı ama ikinci ayda kayda değer bir para kazanmaya başladım. Bu süreç eğitimi alan kişinin yazılım, reklam ve sektör bilgisine göre değişecektir. Ama çabalayıpta kazanamayan biri olacağını düşünmüyorum, çünkü her an kendisine ulaşıp her konuda destek alabiliyorsunuz.
Eğitimden aldığım şey sadece bir taktik değil, sadece bir script değil, ne kadar detay verebilirim bilmiyorum açıkçası, ama bunlarla beraber birçok şeyi kapsayan bir set diyebilirim.
Derler ya balık vermiyorum, balık tutmayı öğretiyorum diye, Canberk in yaptığı anlayan için balık tutmayı öğretmekten de öte birşey.
Hangi balık nerede bulunur, ne kadar para eder, hangisi nerede daha kolay satılır vs. gibi örneklendirebilirim.

Şahsen onlarca siteye trafik satıp paramı alamadığım oldu,
Onlarca site kurup, kullanıcıyı sitede tutamadığım oldu,
İyi firmaları, ve kazançlı reklam türlerini bilmediğim için gelen trafiği 3 kuruş paraya sattığım oldu,
Haftalarca tema aradım, düzenlemesi vs. uğraş dur.
Hepsi ayrı dert, bunların hepsini ve daha fazlasını hazır olarak önüme koydu kendisi.
Güvenilir, iyi kazandıran, sorunsuz ödeme yapan firmalardan bahsetti. Bu bile benim için başlı başına bir kaynak. Yoksa hepsini sırayla deneyip hem vakit hem de para kaybedecektim.
Tabi benim açımdan geliştirmeye devam. Önüme kondu diye yan gelip yatmak yok.

Sistem spam üzerine mi kurulu? Sanırım bu çok merak ediliyor;
Dosyaların içinde alternatif olarak yapmak isteyenlere spam ile ilgili birkaç püf noktası anlatılmış. Ama eğitim spam üzerine kurulu değil ve kendisi de spamı değil asıl metodları öneriyor.
Eğitimi aldıktan sonra bir miktar daha sermayenizin olması gerekiyor, bunu gözden kaçırmayın.
Geçmişte farklı projelerle bu rakamları fazlasıyla ve uzunca süreler kazandım, ama asla böyle bir eğitim hazırlayıp sizlerle paylaşmaya cesaret edemem. İnsanlarla uğraşmak bence en zor iş.

Eğitimi kimler almasın?
Tembel insanlar, zamanı olmayan insanlar, ve sektöre karşı olan insanlar almasın.
Ne kadar kolay gibi görünse de, ilk zamanlarda trafik için zaman harcamanız gerekecek.
Para harcamaya korkan insanlar almasın, bu işler ancak deneme yanılmayla geliştiriliyor ve bunlar için geri dönüşü olmayan bedeller ödenebiliyor.
Sistemi kurduktan sonra yan gelip yatacağını düşünen insanlar almasın.
Daha önce reklam ile ilgili hiçbir faliyeti olmayan kişiler almasın. En azından bir link kısaltmış, bir pop firmasıyla çalışmış, az çok bir trafik çekebilmiş 10$ bile olsa bir kazanç sağlamış olmanız gerekiyor bence.

Eğitimi kimler alsın?
Sektörü kabul edenler, site kurmayı bilenler, sosyal medyayla yoğun ilgilenenler, birkaç reklam firmasıyla çalışıp, irili ufaklı ödeme alıp tecrübe kazanmış olanlar, yaratıcı fikirlerle kendini geliştirebilenler, maddi gücü yetiyorsa kesinlikle kaçırmasın diyebilirim.

Sonuç
Yani aslında önemli olan sizin yeteneğiniz, bilginiz ve bu işe devam edip etmeyeceğiniz.
Yukarıda yazdıklarımı göz önünde bulundurarak alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.
Bunlar benim deneyimlerimdir ve sizlerle paylaşıyorum, sonuç olarak kendizin değerlendirip kendiniz karar vereceksiniz.

Son olarak hesap hareketleri ve ödemeleri ekliyorum.

Herkese bol kazançlar.