Çok haksız sayılmazlar aslında, bu ülke yumuşak G ( Ğ ) harfini nerede kullanacağını bilmeyen, kelime içinde g ve ğ harflerini görünce hangisine şapka koyacağını bilmeyen yöneticiler gördü, mouse tutamayan üniversite mezunları gördü. Ülkenin Üniversite kalitesi çok düşük, çoğu arkadaşın dediği gibi lise seviyesinde üniversitelerimiz var, Profesörleri Doçentleri geçtim, hadi Yar. Doç. da geçtim, Öğretim Görevlileri ile üniversite döndürüyorlar, akademik çalışma yok, uluslararası makale yok, bitirme tezi yok, doğru dürüst hak eden rektör bile yok, seviye çok aşağı çekilmiş durumda. O yüzden bir yerde lise mezunlarına güvenmemekte haklılar. Ama bir gerçek var ki teorikten ziyade pratik bilgi hayat kurtarıyor, bu forumdan bir abim orta okulu bile bitirmediği halde çok ünlü bir tekstil markasının bilgi işlem müdürü olmuştu bilgisi ile, o yüzden kendini geliştirmek de çok önemli. Lise ve Üniversite konusunda son olarak şunu ekleyeyim, artık elini kolunu sallayan Üniversiteye giriyor, öyle eskisi gibi elitler kulübü veya çok zekilerin girebildiği yerler değiller, baraj muhabbeti bile yokken selam ben geldim diyen girebiliyor, üniversiteler yüzde bilmem kaç burs dağıtmak için birbiri ile yarışıyor, tv reklamları veriyor. Girmek bu kadar kolayken bile Üniversiteyi okumamışsa o kişilerin seviyesi çok çok aşağıda görülebiliyor.