Son 3 ayda dolar ve euro ortalama %50 arttı. Öncelerinde de değişen birşey yok. Ülkeye katma değer katan, veri merkezi maliyetlerinde ve enerji giderlerinde fahiş artışlarla mücadele eden, enflasyonla ve gelişi güzel eleman maaşlarındaki zamlarla mücadele eden, tüm giderleri dolara endeksli olan, lisans politikalarıyla uğraşan, vergi artışlarıyla mücadele eden ve bunlara rağmen minimum seviyede zam yapmaya çalışan Türk firmalarını kötülemekten vazgeçin artık. Konu "fiziksele geçmeli miyim" değil miydi? Neden her konuda Türk firmalarını karalamaya çalışır insanlar anlamış değilim.
Konuya gelecek olursak, sanal sunucularda yurtdışı veya yurtiçi farketmeksizin yüksek kullanım durumlarında fiziksel sunucuya geçiş yapmanız gerektiği ile ilgili bilgilendirme alırsınız veya CPU tarafına limit koyulması olasıdır. Bu tür limitler, aynı zamanda paylaşımlı kullanılan işlemci gücünün sizin tarafa da belli bir yüzdeye kadar stabil gelmesini sağlar. Aksi durumda işlemciyi az kullanan müşteri de sorun yaşar. Fiziksel sunucuda kaynaklar size özel olacağı için performans tarafında stabilite sağlanır. Tabi maliyeti arttıran da bir durumdur. Bütçeniz varsa fiziksel sunucu almanızı, bütçeniz yoksa da mevcut sanal sunucunuzda paket yükseltme işlemi yapmanızı tavsiye ederim. İhtiyacınız olan kaynakları belirtirseniz biz de teklif sunmak isteriz. Kolay gelsin.
Ben mi yanlış politikalar uyguladım da dolar ve euro arttı?
Kötülediğim yok dikkatli okursanız analiz olduğunu anlarsınız, kalkmışsınız ekonomi dersi veriyorsunuz, rica ediyorum okuduğunuzu anlamaya çalışın öncelikle.
Yazdığımı halk dilinde tekrar yazıyım yani sizin için dikkatlice okuyun!
TR de ki euro ve dolar artışı sunucu masraflarına x3 kimi zaman x4 yansıyor, her 3 ayda bir en az 100TL ve 250TL bandında sunucu zamları yapılıyor bunlar benim karşılaştıklarım. (
Her ay sunucu taşımaktan yoruldum!) hetzner euro bazında ödemelerimiz daha uyguna geliyor haliyle cebini düşünen insanlar hetzner veya benzer firmalara yöneliyor. Bir hesap yapalım; Bir sunucunuza 30 Euro ödediğinizi farz edelim şu an ki kur ile 888TL yapıyor şimdi de euro nun 3 aylık değişimini baz alalım (Link ekledim) ->
25TL den 29TL çıkmış basit ilk okul matematiği yapabiliriz bakınız
ilk okul matematiği 3 ay önce başladık ve 25TL den aldık yani 3 ay önce 750TL ödeme yaptık, 3 ay içerisinde sadece 138TL artış olmuş. Ben neden her 3 ayda bir karşıma ne zam çıkacak diye evhamlanıp siteyi mi taşıyacağız gene diye dertleneyim ki? Gene anlamadıysanız da benim size yapabileceğim bir şey yok sadece kalan hayatınızda başarılar dilemek düşer bana o yüzden
size daha da cevap vermem iyi forumlar.