Yazılıma başlamak için usta tavsiyesi almanıza gerek yok, yıllardır yapı taşı haline gelmiş öneriler mevcut.
1- Programlama dilinden önce en azından bir makaleyi okuyabilecek derecede İngilizce öğren.
2- Giriş için Python, JS(NodeJS), C# vb. herhangi bir dil seçerek temel eğitim al, bu diller genellikle yazılıma yeni giriş yapan öğrenciler için kullanıldığından dolayı anlatımlar ve örneklendirmeler çoğu zaman öğrenmeyi daha kolay hale getirir.
3- Platform seç (Web, mobil, masaüstü vb.).
4- Platformda alan seç(Oyun, uygulama, AI, vb. > Front-end/Back-end vb.).
5- Alanında hangi diller daha ön planda bunları araştır.
6- Senin için en uygun olan dili ve uygunsa frameworkü seç. (Örneğin; Alanım: web, dalım: front-end, dilim: JS frameworküm: Vue3 gibi.) Framework meselesi dili öğrendikten sonra gelir ancak yabancı gelmemesi açısından nedir ne değildir göz gezdirmekten zarar gelmez.
7- Önce seçtiğin dil üzerinden eğitim almaya başla. Daha önceden temelin olduğu için başlarda zorlanmayacaksın, terimler ve edindiğin bilgiler yabancı gelmeyecek. Dili öğrendikten sonra varsa seçtiğin frameworkü nasıl kullanacağını öğren.
8- Eğitim boyunca klon proje yaz/üretim yap.
9- GitHub hesabını doldur(Sektöre yeni giren newbie geliştiriciler GitHub profillerini giriş seviyesi anlatımlarla tutorial içerikleriyle dolduruyor, bu doldurmak o doldurmak değil).
10- Ticarete atıl/iş başvurusu yap sektörde yer edinmeye çalış.