Güzel bir konu olmuş, eline sağlık. Kimin ne dediğini kafana takma, konu en geç yarına kadar silinecek olsa bile güzel bir adım atmışsın. Bu forumda dini konular zaten yasak, ne zaman bu tarz bir konuya yazsam 4 seçenekten biri başıma geliyor.

1- Mesajım siliniyor.
2- Konu siliniyor.
3- Konu kilitleniyor.
4- Banlanıyorum.

Fakat her gün Ayet ve Hadis paylaşan, benim tebliğci olarak lakap taktığım kişiler gönül rahatlığı ile propaganda yapabiliyor, onlara yasak yok. O konulara yazdığımda da çok güçlü, jet hızıyla mesajım siliniyor. O yüzden biraz karşıt görüşleri cesaretlendirmek gerekiyor. 4 madde pek cesaret verici olmasa bile pes etmemek gerekiyor. Konu hakkında yorum yapacak olursam da ben ortacıyım arkadaş, ne deizm gibi " kesin Tanrı var " diyebilirim, ne ateizm gibi " kesin Tanrı yok " diyebilirim, görmediğim, konuşmadığım, dokunmadığım, hissetmediğim bir Tanrıya var veya yok diyemem, en basit tabir ile bilemem, buna da bilinmezcilik yani agnostisizm deniyor zaten. Benim yaşayışıma müdahalesi olmadığı sürece her inanca saygım var, isteyen istediğine inansın, bir zahmet beni de özgür bıraksın. Son din kendi inancı oluncaya kadar savaşmasın, onun bunun malına ganimet diye el koymasın, bilmem hangi dine geçmez ise canı alınmasın kısacası herkes özgür olsun, istediğine inansın. Bu konu silindikten sonra başka konuda görüşmek üzere.