İçinizden ''bunu da mı yaptın'' yada ''yok daha neler'' dediğinizi duyar gibiyim. Evet, yaptık. Yaptık diyorum çünkü danışman ve müşteri birlikte çalışırsa yada emek verilirse her şey olabiliyor.

Herkese merhaba,
Değerli r10 üyeleri ile paylaştığım geçmiş ve güncel iyi - kötü tecrübeler serisi olan VAKA serisinden bir başka VAKA ile karşınızdayım.
VAKA: Google Alışveriş - Ücretsiz Listeleme

Bazı zamanlar mesajlarınızı alıyorum gerek whatsapp olsun gerek pm üzerinden olsun, ''hocam ücretsiz listeleme tarafından satış yapabilir miyiz? " işte size VAKA ile yanıt.
Bir müşterimin organik shopping denilen ücretsiz listeleme tarafından gelen trafik sayısı düşüktü. Sadece trafik değil aynı zamanda gösterimi dahi ortanın alt seviyesindeydi.

Merchant center tarafını kontrol ettiğimde düzgün kurulmadığını gördüm.
Web site üzerinden ürün feedi olan sonu .xml ile biten ürün feedini oluşturmadan önce ürün kategorisi tarafını düzenledik.
Ürün kategorisi tarafı web site içindeki kategori sıralamasından ibaret.

Kategori sıralamasını müşterilerin ve google ın ALAKA düzeyine göre tekrardan oluşturduk. Linkleri, isimleri üst kategori alt kategori altın alt kategorisi şeklinde..
Sonra bu ürün kategorilerini xml feed linkinin çıktısına da ekledim.
Bu sayede bizden giden veri güzel işlenecekti.

Yetmedi, merchant center üzerinden ürünleri Google Ürün Kategorisi'ne göre tek tek düzenledim. Her ürüne ilgili kategoriyi eşleştirdim.
Bu sayede bizden giden veri ile karşıdan gelen veri eşleşecekti.

Müşteri tarafına da SEO çalışmasının yapılmasını tavsiye ettim.
Özellikle her ürün sayfasında ürünün müşteriyle alakasına göre SEO yapılmasını önermiştim.
Yapılan çalışmalar sonrası, ürünlerin gösterim sayısı arttı.

ve...

SON 15 GÜNDE
HİÇ PARA HARCAMADAN GELEN SİPARİŞ SAYISI: 11
TOPLAM SİPARİŞ DEĞERİ: 34.864 TL

Maşallah diyelim de nazar değmesin 🧿

SEO'ya ne gerek var diyen kişilere de cevap niteliğinde bir vaka oldu sanırım

İyi forumlar

Yeni VAKA'lardan bildirim almak isteyenler:
@Saitama; @ELLAS; @anf690; @Gelistirici; @hakan4729; @Letyoudown; @UKHosting; @Hastesi; @Samet; @Senatesmedya; @Dorebar; @Begeb; @Hodari; @LETRX; @Lareda; @coderxmax; @A.AY;
@Muktesit; @ProSunucum; @Askitom; Misafir; @RamazanYesilmen; @Bilmece; @Tolgakaptan;