Seyit25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapay zeka kodu yazıyor doğru ama o kodu bir insan kontrol ediyor sonuçta, örneğin kim yapay zekaya yazdırdığı bir uygulamayı kontrol etmeden play store'a yükler veya bir web sayfasını hostinge yükler.
ChatGPT'nin dil bilgisi - anlama yeteneği muazzam. İngilizce bilgim olmadığı için kalitesi hakkında net bir yorum yapamayacağım ama GPT4, İngilizce - Türkçe'yi Google, Yandex, DeepL'e göre inanılmaz düzeyde daha iyi çeviriyor. ( Ki yıllardır DeepL'de deep learning, yapay zeka bazlı dil çevirimi üzerine çalışan bir firma.)

3 ay kadar yazılı müşteri hizmetleri webchat alanında çalıştım. Restoranlarla doğrudan telefonla iletişim kurma dışında şunu söylemek isterim ki birazcık daha gelişim ile restoran, mağaza aramak yerine doğrudan web, apiler üzerinden iletişim ve işlem sağlayıp müşterilere, aynı firmaların istediği profesyonellikte ve hızda bilgileri verebilir. Zira müşteri temsilcisinin müşteriyi doğru yönlendirmesi kadar kullanması gereken kelimeler - kalıplar belli, hakaret - argo olmasa dahi kullanmaması gereken tabirler performans puanından düşüyor ve üst üste puan düşüşleri mesleki kariyerini sıkıntıya sokuyor. Aynı zamanda Türkiye'deki sözüm ona en kurumsal çağrı merkezi işletmecileri ve dolaylı yoldan hizmet verdikleri dev partner müşterilerinin temsilcilerden beklentileri kriz anlarında en az 3-4 müşterinin sorununu aynı anda çözebilmek. Tabi insanın değerinin olmadığı ülkelerde GPT4 veya GPT5'e kaç firma yatırım yapar bilmiyorum ama Abd, Almanya, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerde GPT4 ile yazılı müşteri hizmetleri sağlamak çok daha düşük maliyetli ve verimli olacaktır.

Gerçi bir çok dev yabancı firma partner bayiler ile bizim gibi gelişmemiş ekonomilerde düşük maliyetlerle yabancı dil bilen temsilciler çalıştırıyorlar lakin yine de insanlardan "makine" gibi verim, performansın en düşük maliyetle beklenmek zorunda olunduğu kurumsal - kapitalist ve fakir bir düzende nasıl ki makineler insanlarla, "insanlık" konusunda aşık atamayacaksa, biz insanlarda "makine" gibi hatasız, inanılmaz hızlı etkili çalışma konusunda makinelerle aşık atabileceğimizi sanmıyorum.

Yapay zeka, insan psikolojisini de bilimsel olarak bizden iyi öğrenip etkileyebilecek doğru şeyleri araştırabilir, deneyerek öğrenebilir fakat insanın yine kendisi gibi bir insanla olumlu, olumsuz elde edeceği etkileşimi yapay zeka - yazılım olduğunu belli etmesi ile bir miktar dezavantajı var. Sosyolojik, Psikolojik, Sanatsal yaratıcılık dışında rasyonel, matematiksel, mühendislik alanında yapay zeka ve makinelerle baş edebileceğimizi sanmıyorum. Mühendislik ve rasyonel - analitik zeka denilen şeyde tecrübe birikimi ve deneme, yanılma fazlalığı ile on binlerce saat çalışmak, efor harcamak demek.

Yazılım yanlış bilgiyi doğru şekilde tespit edip eleyip, çok daha fazla deneme, çok daha fazla okuma, çok daha fazla araştırma ile en sıradan nominal bir işlemci bile bizden çok daha avantajlı durumda.