Elementor ile yapılan sitelerde, mobil uyumluk testi yapılarak;
Daha fazla bilgi - Sayfa kaynakları alanına bakıldığında örnek olarak ''10/70 yüklenemedi'' gibi bir uyarı mevcut olur.
Burada esas olan stil sayfasının, ''elementor/css/'' yüklendiğinden emin olmaktır. Genelde yüklenmediğine denk gelinebiliyor maalesef.
Ve önemli olan bir husus daha, js oranı az olmalıdır sayfa tasarımında.
Bu hem google açısından hem de ziyaretçi açısından ciddi bir husustur aslında. Js oranı fazla olan sayfalar genelde mobil uyumsuzluk riski taşır.
Dikkat edilirse menü alanları genelde elementor da js ile oluşturulur mesela. Bu alanda dikkat edilmelidir çünkü ilk yüklenme header alanında başlar.
Ayrıca Lighthouse analizi yaparak SEO - BEST PRACTICES - ACCESSIBILITY alanları da kontrol edilmelidir.
https://accessibilityinsights.io/info-examples/web/ bunu da bir incelemenizi tavsiye ederim. Js fazla olan sitelerde bazı hataların düzenlenmesi gerekiyor.
Benim tercihim Gutenberg den yana.
İyi forumlar herkese.